Asociatia Telefonul Copilului lanseaza proiectul „Traficul de minori pe intelesul copiilor”, demers care isi propune educarea copiilor si tinerilor cu privire la primejdiile cauzate de traficul de persoane.
Programul vine ca o consecinta fireasca a cresterii numarului de cazuri de abuz si trafic de minori inregistrate la numarul de telefon 116 111 anul trecut fata de anul 2010.
Constientizarea unui subiect atat de sensibil este vitala pentru copiii vulnerabili care nu cunosc primele semne si riscurile la care sunt expusi. Mai mult, identificarea acestor situatii ofera, in acelasi timp, autoritatilor posibilitatea de a interveni. In urma campaniei de constientizare, copiii vor sti ca nu sunt singuri, vor invata despre telefonul copilului si vor afla ca pot suna la 116 111 atat pentru a se informa, cat si pentru a semnala situatii in care viata lor este pusa in pericol. De asemenea, vor fi informati asupra institutiilor abilitate carora se pot adresa atat la nivel local, cat si la nivel central.
Cele mai multe cazuri sesizate de copii la 116 111 au fost inregistrate din judetele Sibiu, Neamt, Vaslui, Iasi, Cluj, Hunedoara, Brasov, Bacau . 116 111 este linia europeana de asistenta pentru copii, gestionata in Romania de Asociatia Telefonul Copiluluisi Romtelecom. Apelul catre 116 111 este oferit gratuit de Romtelecom si Cosmote.