Festivalul luminilor si inceputul noului an hindus sunt sarbatorite la Bucuresti, in cadrul evenimentului Indian Food Festival.
Sub denumirea de Diwali, sarbatoarea promoveaza mancarea traditionala indiana, cunoscuta pentru savoarea si aroma sa. Festivalul se desfasoara la Crowne Plaza Romania, pana pe 25 noiembrie.
Preparatele vor fi realizate de master chef-ul Ashlie Dias, expert al bucatariei indiene si originar din Mumbai, India. Printre mancarurile prezentate se numara: Tandoori Chicken – pui marinat in pasta de usturoi si ghimbir, iaurt si condimente, Chicken Biryani – bucati suculente de pui si orez basmati gatite cu sofran si apa de trandafiri, Seafood peri peri – creveti, midii, calamar si Chilli, cu sos si Bebinca – straturi subtiri de clatite din lapte de cocos.
Pe langa mancarea traditionala, amatorii de gastronomie pot invata noi tehnici de gatit. Joi, de la ora 18.00, Ashlie Dias va sustine lectii culinare.
In traducere libera, Diwali inseamna „rand de lampi”. Sarbatoarea hindusa are scopul de a reuni familiile si reprezinta triumful binelui asupra raului. Obiceiul cere ca in aceasta perioada sa se aprinda in mod simbolic cat mai multe lampi, in semn de bucurie.
Indian Food Festival face parte dintr-o serie de evenimente dedicate bucatariei asiatice, organizate de Crowne Plaza.