In Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucuresti a avut loc sambata, 16 aprilie, cea de-a doua conferinta “Ai Copil. Invata sa fii parinte!”, la care au participat aproape 200 de parinti doritori sa afle cum pot construi o relatie frumoasa cu copiii lor, devenindu-le cei mai buni prieteni.
Adriana Titieni, moderatoarea conferintei, le-a urat parintilor bun venit la putin timp dupa ora 10.00, iar Cristina Negut, trainer specializat in comunicarea prin metoda ESPERE, a fost primul invitat al evenimentului. Ea le-a vorbit participantilor despre o noua aritmetica emotionala, convingandu-i ca 1+1=3 si aratandu-le un nou mod de a vedea relatia cu copiii lor.
Prima sesiune de comunicari a fost incheiata de Monica Reu, trainer specializat in comunicarea nonviolenta, care a discutat cu parintii despre pasii pe care ii pot face pentru a comunica nonviolent, observand faptele, recunoscand sentimentele si nevoile din spatele lor si formuland cerinte clare.
Cea de-a doua parte a conferintei a fost deschisa de Prof. Dr. Sorin Mihalache, care le-a prezentat participantilor dovezi puternice ale efectelor pe care emotiile le au asupra sanatatii fizice, emotionale si spirituale a copiilor.
Atentia a fost indreptata apoi catre nevoia de a-i proteja pe copii de partile “rele” ale internetului. Sanda Foamete, reprezentatul firmei Microsoft, le-a aratat parintilor cat de expusi sunt copiii la continuturi nepotrivite in mediul online si a oferit cateva solutii pentru a-i feri de pericolele internetului.
Fara a uita de importanta unei alimentatii sanatoase, conferinta “Ai Copil” l-a avut invitat pe Prof. univ. dr. Pavel Chirila. El a vorbit despre cateva dintre greselile alimentare majore pe care le facem si de care adesea nu ne dam seama si a oferit alternative pentru un stil alimentar echilibrat.
Sesiunea de comunicari a fost incheiata de psihologul Diana Stanculeanu, de la care parintii au aflat ce pot face pentru a creste copii autonomi, descurcareti si siguri pe ei.
Participantii la evenimentul de sambata au avut parte si de vizita Ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, care si-a exprimat sustinerea pentru conferintele Ai Copil.
In paralel cu sesiunea de comunicari au fost organizate si activitati pentru copiii participantilor la conferinta. Aproape 50 de prichindei cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani s-au imprietenit, s-au amuzat, au desenat si s-au jucat la atelierul de creativitate si la Atelierul Mindlab.
Conferinta de la Bucuresti a fost organizata de Asociatia Parintilor Isteti si Fundatia Varlaam Mitropolitul in cadrul proiectului “Ai Copil. Invata sa fi parinte”. Prima conferinta de acest gen a avut loc la Iasi, pe 2 aprilie.
Parintii care au articipat la conferintele Ai Copil s-au declarat impresionati de subiectele abordate, recunoscand ca acestea au avut un impact puternic asupra lor. Parintii au propus chiar teme de interes pentru ei, de care organizatorii vor tine cont pentru conferintele “Ai copil. Invata sa fii parinti!” din toamna acestui an.
Mai multe informatii despre proiectul Ai Copil se gasesc pe www.aicopil.ro.