Ingrediente : patru galbenusuri, un sfert de ceasca de zahar pudra, 60 de ml de lapte, 250 de grame de mascarpone, trei albusuri, 25 de piscoturi, 375 de ml de cafea amara si cacao pentru ornat.
Mod de preparare:
Amestecam galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, apoi punem vasul pe foc, la bain-marie, apoi adaugam treptat laptele, amestecand bine. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu, apoi lasam crema la racit. Cand s-a racit, o amestecam cu mascarpone. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor. Intr-o tava de chec punem hartie pentru copt, apoi cateva linguri din crema obtinuta, intindem pe fundul formei de chec, punem un rand de piscoturi inmuiate putin in cafea rece, adaugam un rand de crema,apoi din nou un strat de piscoturi. Ultimul strat va fi de crema. Punem apoi o folie de aluminiu peste forma, o lasam la frigider – minim sase ore, apoi, rasturnam continutul peste un platou, nu uitati sa scoateti hartia de copt, pudram cu cacao si gata!