Ingrediente – pentru patru portii : 500 de grame de miez de dovleac, o ceapa, 30 de grame de unt sau margarina, un catel de usturoi, 500 de mililitri de supa de legume, 100 de mililitri de smantana subtire, sare, piper, putin zahar si o lingurita de suc de lamaie. Puteti pune si galuste. Pentru galuste aveti nevoie de: 125 de mililitri de lapte, 65 de grame de gris, 100 de grame de cascaval si un ou.
Mod de preparare:
Dovleacul il taiem cubulete, ceapa o tocam marunt, iar usturoiul il zdrobim. Le calim in 20 de grame de unt, apoi turnam deasupra supa de legume. Acoperim cu un capac si le lasam la fiert timp de 15 minute. Intre timp, preparam galustele astfel: punem la fiert laptele, impreuna cu restul de unt, incorporam grisul si lasam cinci minute sa se umfle. Radem cascavalul si il adaugam impreuna cu oul in grisul fierbinte. Luam cu lingurita galuste si le fierbem timp de cinci minute in apa sarata. Trecem supa prin strecuratoare sau o pasam cu ajutorul unui mixer. Adaugam smantana si mai lasam cinci minute pe foc. Potrivim gustul de sare si piper, adaugam putin zahar si sucul de lamaie, punem galustele deasupra si servim fierbinte.