Analizele necesare femeii insarcinate

Sarcina este o calatorie. Fie ca este o aventura, fie ca sunteti deja obisnuita, gasirea medicului potrivit si alegerea tipului de nastere pe care o doriti pot afecta substantial experienta prin care veti trece.

Pe tot parcursul sarcinii trebuie sa retineti ca ati ales respectivul medic dintr-un motiv anume: aveti incredere in capacitatea lui de a va supraveghea si de a va asigura un confort psihic pe toata durata sarcinii.

De regula, prima vizita la ginecolog se face dupa ce ati obtinut un rezultat pozitiv la testul de sarcina efectuat acasa. Chiar de la prima consultatie trebuie sa incepeti crearea unei legaturi stranse cu medicul dumneavoastra, pentru ca medicii se bucura de aceasta sarbatoare inocenta data de sarcina si doresc sa va faca sa sarbatoriti si dvs. Prima vizita la medic, dupa ce ati aflat ca sunteti gravida, se va concentra mai ales asupra evaluarii starii generale a sanatatii, identificarii factorilor de risc si stabilirii varstei gestatiei.

Testele de laborator initiale vor fi :

• determinarea Hb si hematocritului;
• determinarea glicemiei;
• stabilirea grupei sanguine si Rh – in caz de incompatibilitate ABO/Rh se vor determina si anticorpii;
• diagnosticul serologic al sifilisului;
• examenul sumar de urina;
• examenul citobacteriologic al secretiei vaginale;
• examenul ecografic in urmatoarele situatii : date nesigure, sangerare, uter mai mare sau mai mic decat varsta sarcinii sau in prezenta factorilor de risc crescut.

In ceea ce priveste ritmul consultatiilor prenatale, acesta va fi stabilit de obstetrician in functie de patologia asociata si de riscul stabilit al gravidei. Intr-o sarcina necomplicata, o gravida trebuie consultata la fiecare patru saptamani in primele 28-30 de saptamani de sarcina, la fiecare doua saptamani pana la 36 de saptamani si apoi saptamanal pana la nastere. Dar subliniez inca o data ca frecventa consultatiilor prenatale ulterioare depinde de complicatiile medicale si obstetricale ce pot aparea in cursul sarcinii, o gravida cu risc trebuind sa beneficieze de consultatii ori de cate ori este necesar.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s