KINOdiseea #16 – Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr, între 9 și 13 octombrie, la București

KINOdiseea – Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr, ajuns anul acesta la a 16-a ediție, se va desfășura între 9 și 13 octombrie la Sala Gloria și la Cinema Muzeul Țăranului din București.

Pe lângă o selecție impresionantă de filme dedicate publicului de toate vârstele, festivalul include și o serie de activități distractive și interactive: spectacole de jonglerii, picioroange, baloane modelabile și face painting, care vor transforma evenimentul într-o adevărată sărbătoare a filmului pentru copii.

Filmele prezentate în cadrul KINOdiseea sunt producții curajoase, cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție, apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume și premiate la festivaluri importante de film pentru publicul tânăr (Annecy International Animated Film Festival, BUFF Malmö, Kristiansand CFF, Locarno Kids IFF, Just Film CFF Tallinn și Zlin CFF 2024).

Filmele de lungmetraj din selecția de anul acesta sunt:

  • „Vulpea și iepurașul salvează pădurea”, r. Mascha Halberstad, 2024, animație, Olanda, Belgia, Luxemburg. Durata: 71 min., dublat în limba română. Recomandare de vârstă: grădiniță, clasele pregătitoare – II.

Premii: În competiția Generation la festivalul de film de la Berlin și o nominalizare la Munich Film Festival pentru CineKid Award.

  • „Jaful familiei Pincher”, r. Leif Lindblom, 2023, aventură, Suedia. Durata: 90 min., subtitrat în limba română. Recomandare de vârstă: clasele II – VIII.

Premii: În competiție la BUFF Malmö 2024, Kristiansand CFF 2024 și Zlin CFF 2024.

  • „Sirocco și Regatul Vânturilor”, r.  Benoît Chieux. Detalii: 2023, animație, Franța, Belgia. Durata: 80 min., dublat în limba română. Recomandare de vârstă: grădiniță, clasele pregătitoare – II.

Premii: Premiul publicului și o nominalizare la premiul Cristal la Annecy International Animated Film Festival, o nominalizare la CineKid Award în cadrul Munich Film Festival.

  • „Salutări de pe Marte”, r. Sarah Winkenstette. Detalii: 2024, film pentru întreaga familie, Germania. Durata: 85 min., subtitrat în limba română. Recomandare de vârstă: clasele II – VIII.

Premii: Premiul ECFA la Kristiansand CFF, în competiție la Zlin CFF 2024.

  • „Nina și secretul ariciului”, r. Jean-Loup Felicioli și  Alain Gagnol. Detalii: 2023, animație, Franța, Luxemburg. Durata: 82 min., dublat în limba română. Recomandare de vârstă: clasele II – VI

Premii: Premiul ECFA la Lucas CFF Frankfurt 2023, în competiție la Locarno Kids IFF,  Just Film CFF Tallinn 2023, FIFEM Montreal 2024, BUFF Malmö 2024, Ciné-Jeune de l’Aisne 2024, Leeds Young FF.

  • „Max și brigada seniorilor”, r.  Winfried Oelsner. Detalii: 2020, Germania. Durata: 87min., subtitrat în limba română. Recomandare de vârstă: clasele pregătitoare – V.

Premii: o nominalizare la German Film Critics Award în cadrul German Film Critics Association Awards.

Programul complet va fi disponibil în curând pe https://kinodiseea.ro  iar intrarea pentru public este liberă.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s