Ghidul Töpfer pentru primii ani de viață – podcast Simona Bălănescu

Ghidul Töpfer pentru primii ani de viață aduce împreună importanța alimentației și importanța nutriției emoționale, astfel încât sugarul să aibă toate atuurile unei dezvoltări armonioase și sănătoase, încă din primele zile.

Urmărește podcast-ul video pregătit de Töpfer și realizat de Simona Bălănescu alături de specialiști și află informații utile oricărui părinte aflat la început de drum:

Ghidul Töpfer, Ep. 1: Când și cum începem diversificarea bebelușului

Diversificarea este o perioadă delicată și extrem de importantă, atât în viața bebelușului, cât și a părintelui. Deși pare intimidant, este bine ca părinții să pornească în această nouă aventură cu încredere și deschidere. Află când și cum începem diversificarea bebelușului urmărind discuția dintre Simona Bălănescu și medicul pediatru Ana Maria Davițoiu:

Ghidul Töpfer, Ep. 2 – Diversificarea, un proces de durată

Diversificarea este o etapă esențială în viața copilului, presărată cu multe provocări pentru părinți. Tocmai de aceea e important ca mămicile să aibe răbdare în acest proces de durată, în care gusturile bebelușului se dezvoltă pe parcurs. Află, din discuția Simonei Bălănescu cu Iulia Țincu, medic primar pediatru, cum poate deveni diversificarea un proces ușor atât pentru copil, cât și pentru părinți:

Ghidul Töpfer, Ep. 3 – Necesarul de nutrienți

Aportul de macronutrienți în primul an de viață este format din proteine, carbohidrați și lipide – trei grupe nutriționale mari, extrem de importante pentru dezvoltarea fizică și psihică a bebelușului. Află, din discuția Simonei Bălănescu și Iulia Țincu, medic primar pediatru, despre importanța macronutrienților și micronutrienților în primii ani de viață ai copilului:

Ghidul Töpfer, Ep. 4 – Rolul și importanța fierului la bebeluși

Pe lângă hidratare și alimentație de bază, cei mici au nevoie și de suplimente alimentare care să-i ajute să se dezvolte corespunzător. Află, din discuția Simonei Bălănescu cu Ana Maria Davițoiu, medic pediatru, despre rolul și importanța aportului de fier în viața bebelușilor:

Ghidul Töpfer, Ep. 5- Alergii alimentare la copiii mici

Alergiile alimentare sunt serioase și apar frecvent la copii. Află, din discuția Simonei Bălănescu cu Iulia Țincu, medic primar pediatru, cum recunoaștem alergiile alimentare la copiii mici și ce putem face când se instalează primele reacții adverse:

Ghidul Töpfer, Ep. 6 – Rolul și importanța Vitaminei D la bebeluși

Vitamina D este responsabilă cu buna funcționare a sistemului imunitar, susține sănătatea sistemului osos și se administrează bebelușilor începând cu a 10-a zi de la nașterea acestuia. Află mai multe detalii despre rolul și importanța vitaminei D la bebeluși din discuția Simonei Bălănescu cu medicul pediatru Ana Maria Davițoiu:

Ghidul Töpfer, Ep. 7 – Alimentele bio pentru bebe

O alimentație bună, ecologică a bebelușului începe din burtică, de aceea este important ca mămica să continue să aleagă alimente bio și pe timpul alăptării, întrucât îi va furniza bebelușului un lapte bun și calitativ. Iar includerea produselor de calitate organică în viața celui mic îi aduce un mare beneficiu acestuia, primind un start bun în viață. Află mai multe despre beneficiile alimentelor ecologoce urmărind discuția Simonei Bălănescu cu medicul pediatru Ana Maria Davițoiu:

Ghidul Töpfer, Ep. 8 – Importanța microbiotei

Microbiota intestinală este un organism în interiorul organismului nostru, format din bacterii, virusuri și paraziți găsiți într-o proporție potrivită, astfel încât să fie în armonie cu întregul corp. Acest echilibru poate fi însă afectat de diverși factori, precum infecții, poluare, consum de antibiotice sau alte tratamente. Urmărește discuția Simonei Bălănescu cu Iulia Tincu, medic primr pediatru, și află mai multe despre importanța microbiotei:

Ghidul Töpfer, Ep. 9 – Modularea microbiotei

Microbiota intestinală este un organism în interiorul organismului nostru, format din bacterii, virusuri și paraziți găsiți într-o proporție potrivită, astfel încât să fie în armonie cu întregul corp. Acest echilibru poate fi însă afectat de diverși factori, precum infecții, poluare, consum de antibiotice sau alte tratamente. Urmărește discuția Simonei Bălănescu cu Iulia Tincu, medic primr pediatru, și află mai multe despre importanța microbiotei:

Ghidul Töpfer, Ep. 10 – Alergia la proteina din laptele de vacă

APLV sau alergia la proteina din laptele de vacă este o alergie des întâlnită la sugari. Atunci când bebelușul se confruntă cu o creștere ponderală dificilă, dezechilibre ale scaunului sau dermatită atopică poate fi un semnal de alarmă, indicând o posibilă alergie la laptele de vacă. Află mai multe despre această alergie si formula de lapte potrivită pentru bebe dintr-un nou episod al seriei „Ghidul Töpfer pentru primii ani de viață”, cu Simona Bălănescu și Ana Maria Davițoiu, medic pediatru:

Ghidul Töpfer, Ep. 11 – Digestia sănătoasă a bebelușului

O burtică fericită a bebelușului poate însemna liniște și odihnă pentru toată familia. Se știe că bebelușul trece prin multe adaptări și schimbări în primele luni de viață. Una dintre acestea sunt colicile, prima tulburare funcțională digestivă pe care o trăiește cel mic. Află cum îl putem ajuta pe cel mic să treacă mai ușor peste episoadele de colici și sfaturi pentru digestia sănătoasă a bebelușului urmărind dialogul Simonei Bălănecu cu Iulia Tincu, medic primar pediatru, într-un nou episod din seria „Ghidul Töpfer pentru primii ani de viață”.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s