Carne de pui

Carnea de pui este una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne. Are aproape la fel de multe proteine ca si carnea de vaca, insa mult mai putina grasime decat aceasta. De asemenea, este bogata in vitamine din complexul B si in minerale, precum zincul si magneziul.

Carnea alba de pui este mult mai saraca in calorii, grasimi, acizi grasi saturati si colesterol decat carnea rosie. Puiul cu carne rosie contine mai multa riboflavina, fier, seleniu si magneziu.

Inainte de a gati puiul asigura-te ca ai inlaturat toate partile cu grasime. Inainte de a-l gati presara condimente precum busuioc, salvie sau cimbru pentru un plus de aroma si savoare.

Carnea de pui se preteaza la orice metoda de gatit. Desigur, este mult mai sanatos un piept de pui la gratar decat o pulpita prajita. Iti recomand sa eviti aripioarele de pui, pentru ca au mult prea multa piele si prea putina carne.

Datorita continutului ridicat de proteine, carnea de pui este indicata mai ales bunicilor, deoarece protejeaza impotriva pierderii rezistentei osoase. Puiul este o si sursa importanta de vitamina B, niacina, cunoscuta pentru proprietatile sale de protejare impotriva cancerului.

Atunci cand cumperi pui intreg, alege-i pe cei care au o forma alungita, cu pieptul rotunjit. Indiferent daca alegi sa cumperi pui intreg sau doar parti din acesta, carnea trebuie sa fie maleabila atunci cand apesi pe ea si nu trebuie sa aiba un miros puternic.

Culoarea carnii de pui, alba sau galbena, nu aduce nicio informatie utila cu privire la valoarea sa nutritionala. Indiferent de culoare, pielea trebuie sa fie opaca si nu patata.

In concluzie, carnea de pui nu trebuie ocolita. Trebuie doar sa o prepari asa cum trebuie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s