Organismul copilului tău este pregătit pentru capriciile primăverii?

Iubim primăvara. Cu soarele ei blând și verdele crud. Cu florile ei parfumate și zilele luminoase. Primăvara însă este capricioasă și mândră. Nu se lasă păcălită cu una, cu două, iar pe lângă aer proaspăt și înmiresmat vine cu vreme imprevizibilă și microorganismele buclucașe care pot provoca tot felul de neplăceri micuților noștri. Și dacă mai avem și un copil căruia nu-i scapă nici o luptă cu virusurile și bacteriile, începutul primăverii poate fi tare descurajator.

Dar, pavăza bună trece primejdia rea. Mi-am spus-o târziu, după ce am trecut prin multe episoade chinuitoare cu ambii copii. Am învățat treptat-treptat să cred în lucruri simple, ușor de aplicat, care, odată intrate în rutina zilnică, pot fi cu adevărat miraculoase.

Așadar, capul sus și cu încredere, să privim fiecare provocare ca pe o luptă câștigată. Planul pentru a-mi atinge scopul și a-i pregăti pe năzdrăvanii mei pentru una dintre cele mai frumoase perioade a anului e bine stabilit. Odată cu natura, să renaștem și noi, să ne întărim organismul și să-l facem imbatabil. Iată cum:

1) Lăsați soarele să vă invadeze! Lipsa expunerii la soare poate împiedica copilul să producă vitamina D, o vitamină care stimulează imunitatea esențială pentru creșterea și dezvoltarea lui. Așa că petreceți timp cat mai mult afară, la soare, cu familia. Deși razele nu sunt atât de puternice precum sunt vara, nu uitați să aplicați copiilor protecție solară, mai ales dacă știți că pielea lor este sensibilă. Alegeți creme cu ingredient naturale și nu pline cu ingrediente nebunești pe care nici nu le poți pronunța.

2) Fiți activi! Cercetările spun că activitatea fizică poate aduce beneficii copiilor pe termen lung, crescând numărul de celule imunitare puternice, care vă pot ajuta să vă simțiți cât mai bine. Nu numai pe copii, ci întreaga familie. Copiii noștri depind de noi, așadar, musai să fim pentru ei un model bun de urmat. Nu vă sfiiți să mergeți alături de ei cu bicicleta, pe role, să jucați fotbal, să alergați sau să alegeți plimbările lungi prin parcuri și locuri pline de lumina și verdeață. Așadar, ieșiți afară și distrați-vă împreună!

3) Puneți preț pe un somn odihnitor! Nu numai că un somn bun de noapte încurajează dezvoltarea corectă minte-corp, dar un studiu din 2011 publicat în US National Library of Medicine National Institutes of Health sugerează că pierderea somnului slăbește profund organismul copiilor, interferând cu zone cheie ale corpului, cum ar fi funcția glandei pituitare și producția de celule puternice ale sistemului imunitar. Rutina pregătirii de culcare trebuie să înceapă mai devreme. Opriți televizorul, scoateți din priză electrocasnicele cu câteva ore înainte de culcare, pentru a lăsa spațiu instalării liniștii și relaxării. Ajutăm astfel, copilul să aibă un somn de calitate.

4) Educați gusturile copiilor! Copiii sunt capricioși, pofticioși, dornici să mănânce tone de dulciuri și mai nimic sănătos. Stă însă, în puterea noastră de a le pregăti gustări bogate în nutrienți și să nu-i obișnuim cu alimente puternic procesate, pline de aditivi, care distrug sistemul imunitar, mai ales dacă acesta este fragil.

Nu vă puteți face copilul să mănânce o salată de spanac sau un castron de quinoa? Nu vă faceți griji. Concentrați-vă pe gustări care stimulează imunitatea, bogate în vitamina C, cum ar fi cireșe, portocale, kiwi, precum și alimente mai consistente, cum ar fi bananele sau cartofii copți, bogați în prebiotice. Nucile sunt, de asemenea, o alegere excelentă, bogate în omega-3, despre care studiile spun că ajută la reducerea inflamației temporare, precum și la creșterea imunității. Încercați să pregătiți gustările în avans, pe care să le aveți la îndemână atunci când copiii se pregătesc să atace cămară.

5) Faceți din bacteriile intestinale o prioritate. Știați că 80% din celulele sistemului imunitar ale corpului nostru se află în tractul gastro-intestinal? Intestinul uman găzduiește, de fapt, trilioane de microbi, iar sistemul imunitar depinde de o prezență puternică a bacteriilor bune (numite și probiotice) pentru a ajuta sistemul imunitar să împiedice bacteriile rele să acapareze corpul și sănătatea voastră. Din păcate, o serie de factori precum utilizarea timpurie a antibioticelor, toxinele din alimentele și medicamentele, elementele de mediu pot pune un stres major asupra intestinului și pot influența negativ sistemul imunitar. Trebuie să acordăm atenție sporită acestor factori și să alegem alimente și produse de igienă care sunt complet naturale și să limităm expunerea copilului la substanțe chimice dăunătoare, care pot face ravagii asupra echilibrului delicat al bacteriilor intestinale bune.

6) Suplimentele din ingrediente naturale, bazate pe dovezi clinice, nu trebuie să lipsească! Există multe suplimente naturale care pot ajuta cu adevărat sistemul imunitar, dar asigurați-vă că alegeți cu înțelepciune! O opțiune excelentă este Imunicor capsule sau Imunicor Kids, suspensie orală cu aromă de fructe de pădure. Aceste suplimente alimentare sunt bazate pe cercetări clinice. Conține postbioticul EpiCor, un ingredient de nouă generație, studiat clinic, recomandat pentru a sprijini sistemul imunitar și a ameliora simptomele de răceală și gripă la copii peste 3 ani, adolescenți și adulți. Profilul complex al biocomponentelor sale include o combinație unică de polizaharide, proteine și peptide, polifenoli, vitamine, aminoacizi, antioxidanți și beta-glucani. Sporește starea de bine și pofta de joacă!

Fiți atenți la nevoile copiilor, puneți accentul pe prevenție, iubiți tot ceea ce natura ne oferă, și bucurați-vă de minunățiile primăverii, alături de copii sănătoși și voioși!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s