Februarie este luna Starii de Bine a Profesorului in educatia romaneasca

Profesori Fericiti pentru Romania si Finnish Teacher Training Centre Sibiu organizeaza, in luna februarie, cea de-a doua editie a Lunii Starii de Bine a Profesorului, un program prin care se promoveaza beneficiile starii de bine a profesorilor, in clasa si in afara ei, pentru ca sanatatea emotionala si sociala a profesorului are un impact pozitiv in comportamentul si succesul scolar al elevilor.

Acestei initiative s-au alaturat 10 scoli private din tara: Transylvania College (Cluj-Napoca), Scoala Gimnaziala Romano-Finlandeza (Bucuresti), Avenor College (Bucuresti), Scoala Prems (Brasov), Scoala Internationala Paradis (Iasi), Scoala Internationala (Baia Mare), Scoala Romano-Britanica (Craiova), Scoala Petre Ispirescu (Constanta), Scoala Babel (Timisoara) si Scoala Gimnaziala Romano-Finlandeza ERI (Sibiu).

Programul isi propune:

  • sa incurajeze profesorii sa aplice noi metode pentru a gasi echilibrul emotional si comportamental;
  • practica exercitii de reducere a nivelului de stres, care exploreaza tehnici de concentrare si tipare de gandire;
  • dezvolta planuri de actiune individuale pentru a intari motivatia si entuziasmul si a diminua stresul;
  • organiza comunitati, unde vocea autentica a profesorului este auzita, inteleasa si respectata.

In cadrul Lunii Starii de Bine a Profesorului vor fi organizate activitati online dedicate profesorilor, menite sa le ofere sprijinul necesar pentru ca ei sa se simta sustinuti in rolul lor de creatori de educatie si sa transmita mai departe, elevilor, bucurie, entuziasm si atitudine pozitiva.

“Marele avantaj al acestor evenimente virtuale este acela ca vom putea sa cream legaturi cu profesorii din intreaga tara, vom putea face schimb de experiente si idei si ne vom dezvolta frumoasa comunitate ce s-a format in jurul programului Profesori fericiti pentru Romania.”, transmite Simona Baciu, fondatoarea programului Profesori Fericiti pentru Romania.

“Ne dorim ca profesorii sa nu se simta singuri, sa stie ca pot oricand sa intrebe, sa ceara ajutorul si sa creasca impreuna. Pentru ca un profesor care este bine are un impact infinit mai mare si asupra starii de bine a elevilor din fata lui”, spune Elena Lotrean, fondatoarea Finnish Teacher Training Centre.

Calendarul evenimentelor:

  • Webinarii pentru Starea de Bine a profesorului
  • In 8 si 22 februarie, incepand cu ora 17:00, vor avea loc doua webinarii dedicate profesorilor, impreuna cu fondatori si directori de scoli private din Romania, in cadrul carora se vor impartasi metode, experiente si modele de buna practica pentru Starea de Bine a profesorilor. Inscrierea la aceste evenimente gratuite este disponibila pe site-ul teachertraining.ro, in sectiunea Calendar.
  • In 4, 18 si 25 februarie, pe pagina de Facebook Profesori Fericiti pentru Romania se vor organiza Conversatii pentru Starea de Bine, o serie de intalniri live in care se va discuta despre provocarile pe care le intampina profesorii in aceasta perioada si despre cum le pot gestiona pentru a-si mentine Starea de Bine. La discutiil vor participa Gabriela Secosan – directorul programului de training Profesori fericiti pentru Romania, Simona Baciu – fondatoarea Profesori Fericiti pentru Romania si autoarea cartii “Profesorul din tine” si invitatii lor – specialisti in educatie si lideri de opinie in domeniu.

Invitatele celor trei sesiuni de discutii vor fi: Nadia Crisan – Executive Director, Woodrow Wilson School of Public and International Affairs at Princeton University, Gilda Scarfe – Director si fondator al proiectului de consultanta educationala inovatoare la nivel global Positive Ed, Catalina Novac – Senior International Student Advisor in the Office of Education and Sponsored Programs at Northern Virginia Community College.

  • Webinar Neurostiinte si Starea de Bine a profesorilor

In 15 februarie, de la ora 15:00, webinarul Neurostiinte si Starea de bine va trata, din punct de vedere al chimiei si biologiei, modul in care starea de bine influenteaza capacitatile fiziologice ale creierului. Gazda evenimentului este Elena Lotrean, fondatoarea Finnish Teacher Training Center, iar invitata ei este Laura Popa, care va impartasi participantilor din experienta sa de profesor, mentor, director si formator.

Cateva din punctele atinse in cadrul acestei intalniri sunt: neuroplasticitatea, blocajele emotionale si motivarea invatarii indiferent de context.

Acest webinar va fi distribuit live pe pagina Finnish Teacher Training Centre, iar inscrierea se va face pe site-ul teachertraining.ro (in sectiunea de calendar).

De asemenea, profesorii sunt invitati sa impartasesca, in comunitatea Profesori Fericiti pentru Romania, exemple de metode pe care le folosesc pentru a aduce si pastra starea de bine in clasa lor. Pe parcursul lunii februarie, pe pagina de Facebook Profesori Fericiti pentru Romania vor fi distribuite o serie de inregistrari scurte, impartasite de profesori pentru profesori.

Odata cu toate aceste evenimente se va lansa si podcastul Profesori Fericiti pentru Romania, dedicat Conversatiilor pentru Starea de Bine, care a fost creat din dorinta de a veni in sprijinul profesorilor si al tuturor celor care isi doresc sa-si practice profesia cu blandete si entuziasm. Ce putem face sa ne simtim mai bine, sa depasim stresul, anxietatea si nelinistea, sa ne acceptam si sa ne valorizam mai mult pe noi insine? Cum putem crea o atmosfera placuta la clasa, transmitandu-le elevilor nostri ganduri pozitive, care sa-i faca sa se participe cu bucurie la orele noastre? De ce este nevoie pentru a fi un profesor fericit? Raspunsurile la aceste intrebari se vor gasi in colectia de Conversatii pentru Starea de Bine.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s