Indonezia si condimentele

Zimitot le povesteste copiilor despre condimentele din Indonezia. Aproape toate pe care le folosim la prepararea mancarurilor au fost aduse pe corabii de peste mari si tari.

Denumirea “Insulele Mirodeniilor“ face referire la Indonezia, adica la insulele Maluku (foste Molucce), situate la Ecuator, intre Sulawesi (Celebes) si Noua Guinee.

Tara de origine a condimentelor este insa Indonezia, un arhipelag format din cca. 13.000 de insule care se intind de la vest la est de-a lungul ecuatorului, din insula Sumatra, direct prin sudul Thailandei, pana in nordul Australiei. Numele arhipelagului provine din limba araba, in care cuvantul „maluku” inseamna “pamantul regilor”.

Bucataria indoneziana este cunoscuta si pentru combinatiile sale de arome si gusturi contrastante (iute, acru, dulce, amar) si de texturi (umed, granulat, buretos, tare). Anumite plante considerate mirodenii sunt insa folosite in Indonezia mai curand in medicina decat in gastronomie.

Mai multe ne spune Zimitot.


Ultimele articole

Un comentariu la „Indonezia si condimentele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s