Prima conferinta SuperTeach in format hibrid

„Revolutia mentalitatilor in educatie este posibila doar impreuna” – aceasta a fost concluzia dialogului dintre specialistii in educatie si cei peste 2.500 de participanti la prima conferinta SuperTeach in format hibrid offline-online, desfasurata sambata, 5 septembrie. 

Evenimentul a adus in fata participantilor vorbitori din elita educatiei nationale, dar si specialisti la nivel international.

Impreuna, acestia au facut o radiografie a mediului educational actual si au propus solutii care sa duca la transformarea acestuia, astfel incat sa raspunda atat schimbarilor generationale, cat si conditiilor speciale in care isi desfasoara activititatea profesorii in prezent.

Invitatii au dezbatut metodele prin care profesorii pot aborda actul educational din perspectiva unei mentalitati deschise si cum pot valorifica descentralizarea si colaborarea in noul an scolar.

Printre speakerii conferintei s-au numarat Ari Pokka – presedintele Consiliului International al Directorilor si expert al Finnish Education Institute, Elena Lotrean – fondatoarea scolii Finlandeze din Sibiu, Mihaela Nabar – directorul executiv al World Vision Romania si Parintele Constantin Necula – preot si conferentiar universitar la Facultatea de Teologie „Sf. Andrei saguna” din Sibiu.

Alaturi de ei au participat si alti profesori formatori in mentalitate deschisa, profesori si invatatori din toata tara, dar si elevi.

”Traim timpuri in care nu doar mediul din jurul nostru se schimba, ci si mentalitatea noilor generatii”, a explicat Ari Pokka, presedinte al Consiliului International al Directorilor si expert al Finnish Education Institute, in cadrul conferintei SuperTeach. El a adaugat faptul ca, tocmai datorita provocarilor generate de pandemie ”avem o oportunitate unica de a schimba structurile educationale si de a crea un mediu de invatare deschis si pregatit pentru transformare continua.”

Studiul amplu, realizat in randul a aproape 10.000 de profesori din toata tara de catre Grupul pentru Educatie din cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, a relevat faptul ca scoala online nu a avut rezultatele dorite pe toate palierele, dar ca exista o deschidere reala pentru evolutie:

”Interactiunea directa si absolut necesara cu tehnologia a fost unul dintre cele mai bune efecte ale acestei situatii provocatoare“, a spus Elena Lotrean, fondatoarea scolii Finlandeze din Sibiu si Leader al Grupului pentru Educatie. „Cu atat mai mult, educatia are nevoie sa se adapteze la realitatile sociale si economice ale momentului, iar noi sa ii sprijinim transformarea din rolurile noastre, sprijinindu-ne unii pe ceilalti, astfel incat distantarea fizica impusa de realitatile pandemiei sa nu devina distantare sociala”, a adaugat Lotrean.

Aceasta directie este sustinuta si de Mihaela Nabar, Director Executiv al World Vision Romania: ”Suntem prezenti in comunitatile romanesti de peste 30 de ani, insa ce am simtit cu precadere pe parcursul acestui an, lucru sustinut si de studiul pe care l-am realizat in teren, este ca avem nevoie sa facem tot ce putem pentru a aduce educatia la fiecare copil, pentru ca este dreptul lor. in acest demers, profesorul este cel care face diferenta, dar nu singur, ci alaturi de comunitatea din care face parte si care intelege ca scoala este inima ei.”

“Profesorii si parintii sunt si ei in linia intai in lupta impotriva efectelor pandemiei, sunt cei care au nevoie de inspiratie, calm si zambet pentru a-i ajuta pe copiii de acasa si de la scoala sa mearga mai departe. Fiti puternici, fiti cu fruntea sus in incercarea pozitiva de a gandi realist in aceasta situatie, credeti in ei si in voi”, a fost incurajarea parintelui Constantin Necula, conferentiar universitar la Facultatea de Teologie „Sf. Andrei saguna” din Sibiu.

Totodata, in cadrul evenimentului, SuperTeach a anuntat urmatoarele webinarii de mentalitate deschisa, dedicate profesorilor din Romania, pentru luna septembrie:

  • 10 septembrie, ora 15.00 – Adriana Barcean, Laura Nicoara, Simona Marinica; 
  • 16 septembrie ora 15:00 – Claudia Chiru si Simona Marinica – studiu dedicat clasei pregatitoare; 
  • 17 septembrie, ora 15.00 – Carmen Neagu, Catalina Riznic, Cristina Barbosu-Ene; 
  • 24 septembrie ora 15:00 – Cristina Alexandrescu, Roxana Popescu, Anca Simion; 

Webinariile vor fi deschise tuturor profesorilor, in limita locurilor disponibile. Detalii despre modalitatea de participare vor fi disponibile pe site-ul si pe pagina de Facebook a proiectului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s