Produsele BIO si-au construit, in ultimii ani, o reputatie foarte buna in randul consumatorilor, care au devenit mult mai atenti la calitatea produselor pe care le pun in cosul de cumparaturi.
Pe buna dreptate, calitatea produselor BIO e garantata de un proces complex si atent monitorizat, reglementat prin lege, proces care incepe pe pasunea pe care pasc vacutele de la ferma.
In cazul produselor lactate ecologice, materia prima a acestora, respectiv laptele, poate proveni doar din ferme certificate ecologic.
In aceste ferme se acorda o grija deosebita hranei de care au parte animalele si conditiilor de trai, aplicandu-se standarde ridicate legate de bunastarea animalelor.
Lactatele Napolact BIO urmeaza si ele acest drum atent monitorizat, de la fermele ecologice catre rafturile magazinelor, pentru a ne oferi noua tot ce e mai bun.
Inclusiv fructele folosite in produsele Napolact BIO cu fructe provin din agricultura ecologica.
Citeste si: Ce inseamna bio si care este povestea produselor lactate ecologice?
Un alt aspect atent monitorizat in industria produselor lactate BIO tine de procesarea produselor lactate.
Controalele care verifica acest parcurs al lactatelor se incadreaza in ceea ce se numeste „trasabilitatea laptelui” si urmaresc respectarea mai multor conditii:
- provenienta laptelui;
- ingredientele folosite;
- spalarea liniei de productie;
- fluxul si parametrii produselor rezultate;
- conditiile de depozitare.
Afla mai multe despre lactatele ecologice din discutia in tihna purtata de dr. Irina Costache, medic primar pediatru, si Oana Iures, director dezvoltare produse noi la Friesland Campina: