Bianca Mereuta, fondatoarea comunitatii Ce le citim copiilor, vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM joia, in emisiunea Happy Music, cu Marius Constantinescu.
Lectura este una dintre cele mai placute activitati pe care le putem avea in aceasta perioada, in care stam impreuna acasa, iar timpul petrecut de parinti alaturi de copii, citindu-le cu voce tare din cartile preferate, este extrem de pretios.
Daca simti nevoia de putina inspiratie in a alege carti valoroase pe care sa ru copii, avem o multime de titluri recomandate deja de Bianca Mereuta in rubrica de la Itsy Bitsy FM: Coronita, Regele Ugu, Pas cu pas spre adancimi, Pas cu Pas spre inaltimi, Henry si puterea imaginatiei, Aventurile unui fir de nisip, Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu, Baietelul care se putea musca de nas, Cum sa prinzi o stea, Cand cerul era prea aproape, ”Cartea fara poveste”, cartile din colectia „Franklin”, Amos e racit, Cati ani ai?, Sam cel prea timid, Cartea cuvintelor disparute, O frunza, Surpriza gradinarului, Lindbergh. Povestea unui soricel zburator, Ce faci cand nu faci nimic, Mesajul pasarilor catre inimile copiilor, Cel mai frumos Craciun, Ce poti face cu o idee, Cum sa spui te iubesc, Scrisori de la Felix, „Familia (aproape) Zero Deseuri”, Insula mea si „Daca.. Un mod nou si fascinant de a privi ideile marete si numerele„.
Recent adaugata pe lista este cartea „Jocurile Copilariei”, scrisa si ilustrata de Sonja Danowski si aparuta la Casa Editoriala Signatura.
Este „o carte despre jocul pur” al copiilor, in care ii intalnim pe Petru si Paula, doi frati pasionati de jocul cu papusi de mana, si a lui Radu, noul prieten pe care si-l fac cei doi frati.
Pe langa invitatia de a descoperi cartea „Jocurile copilariei”, Bianca Mereuta ne indeamna sa le dam copiilor prilejul sa traiasca jocurile copilariei si sa nu-i abandonam in tehnologie. In schimb, ar trebui sa ne facem timp sa stam cu copiii in brate, sa le citim si sa dezbatem cu ei subiectele cartilor pe care le citim.
Descopera recomandarea de lectura a Biancai Mereuta din podcastul de mai jos: