Sute de profesori prezenti la Conferinta SuperTeach Craiova

Conferinta SuperTeach a reunit 440 de profesori in cadrul celei de-a doua editii de la Craiova.

Evenimentul dedicat cadrelor din invatamant prezinta noi moduri de a preda si de a relationa cu elevii. In cadrul acestuia, profesorii au ascultat cu interes discursurile celor 9 vorbitori si au luat parte la ateliere practice, unde au putut afla cum pot dezvolta potentialul din fiecare copil folosind mentalitatea deschisa in procesul educational.

”Pentru a ne asigura ca avem o economie puternica in urmatoarele decenii, este necesar sa intervenim chiar de astazi si sa ne asiguram ca formam tinerele generatii, astfel incat sa fie pregatite pentru meseriile viitorului. Din perspectiva noastra, a antreprenorilor, transformarea sistemului educational romanesc nu mai suporta amanare. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este important sa avem profesorii din Romania alaturi – ei reprezinta pilonul central al educatiei, iar prin schimbarea propriilor mentalitati si initiative, acestia pot deveni factori ai schimbarii la nivelul societatii romanesti”, a spus Felix Tataru, Presedinte FMP Group si co-fondator al proiectului SuperTeach.

SuperTeach este o initiativa care a pornit de la ideea de a schimba sistemul educational romanesc cu ajutorul cadrelor didactice, propunandu-si sa descopere si sa sustina dezvoltarea potentialului fiecarui copil.

Proiectul este menit sa inspire profesorii si sa le puna la dispozitie instrumentele necesare pentru a dezvolta tineri creativi, empatici si colaborativi. Astfel, in cadrul conferintelor, acestia descopera tehnici specifice de comunicare, abordari creative in predare, dar si modalitati prin care pot crea dinamici relationale sanatoase cu elevii, parintii acestora sau cu colegii de catedra.

”Evenimentul de la Craiova a fost o ocazie excelenta in care sa descoperim profesori motivati sa faca o schimbare, unii dintre ei cu mare potential de a deveni lideri ai comunitatii in care activeaza. Am pornit acest proiect tocmai pentru ca ne dorim sa sustinem profesorii care stiu ca schimbarea sistemului educational incepe cu ei insisi si ca sta in puterea lor sa descopere si sa sustina maretia din fiecare copil. ”, a povestit Dragos Anastasiu, Presedinte Eurolines Group si unul dintre co-fondatorii proiectului SuperTeach.

Printre vorbitorii invitati la Conferinta SuperTeach s-au numarat Ciprian Stanescu – fondatorul Social Innovations Solutions, Valerie Ciolos Villemin – trainer autorizat al programului de Reducere a Stresului prin Mindfulness, Claudia Cochina – fondatoarea FLY HIGH Craiova, precum si alte personalitati care contribuie la imbunatatirea educatiei din Romania.

In cadrul conferintei au fost abordate tematici precum: cele 15 abilitati ale viitorului pe care trebuie sa le dezvoltam la copiii de astazi, modalitatile prin care retelele neuronale ne influenteaza experientele, modalitatile de gestionare si reducere a stresului, cum putem face evaluari creative si care este legatura dintre stima de sine si motivatia de invatare.

Urmatoarele conferinte SuperTeach vor avea loc in Brasov (22 februarie), Oradea (07 martie), Bacau (14 martie) si Resita (28 martie).

SuperTeach este o initiativa originala lansata in 2017 si sustinuta de Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importanta comunitate de antreprenori si executivi de top din Romania, in parteneriat cu Grupul EDUCATIVA si Institutul Dezvoltarii Personale.

La doi ani de la lansarea conferintelor SuperTeach, peste 9.000 de profesori au luat contact cu acest proiect, avand impact pozitiv pentru zeci de mii de elevi prin schimbarea mentalitaţii profesorilor şi a felului in care este abordat actul educational.

Proiectul continua cu o serie de cursuri de formare certificate de Mentalitate Deschisa in Educatie sustinute de Institutul Dezvoltarii Personale, reprezentantul Institutului Arbinger in Romania. Pana in prezent, 242 de profesori au obtinut aceasta certificare.

Mai multe detalii despre proiect se gasesc pe superteach.ro.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s