Bianca Mereuta vorbeste despre lectura si carti pentru copii la Itsy Bitsy FM in fiecare joi, in emisiunea Happy Music.
In fiecare saptamana adaugam pe lista recomandarilor de lectura noi carti pentru copii. Pana acum avem pe lista cartile Coronita, Regele Ugu, Pas cu pas spre adancimi, Pas cu Pas spre inaltimi, Henry si puterea imaginatiei, Aventurile unui fir de nisip, Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu, Baietelul care se putea musca de nas, Cum sa prinzi o stea, Cand cerul era prea aproape, ”Cartea fara poveste”, cartile din colectia „Franklin”, Amos e racit, Cati ani ai?, Sam cel prea timid, Cartea cuvintelor disparute, O frunza, Surpriza gradinarului si Lindbergh. Povestea unui soricel zburator.
Cea mai recenta carte adaugata pe lista recomandarilor se numeste Ce faci cand nu faci nimic, scrisa si ilustrata de Beatrice Alemagna si publicata de la Editura Signatura.
„Este o carte manifest, care este oglinda a multora dintre noi,(…) parintii care avem multa munca de facut si, de foarte multe ori, stam cu spatele la copiii nostri, la calculator, si muncim si ii <<abandonam>> pe copiii nostri in fata tehnologiei”, povesteste Bianca despre Ce faci cand nu faci nimic.
Chiar daca isi propune, prin mesajul povestii, „sa traga un semnal de alarma” pentru parinti, cartea este recomandata intregii familii, de la 4 ani la 99 de ani, pentru ca se vor regasi in ea atat adultii, cat si copiii.
Plecand de la imaginea unui copil preocupat de un joc electronic, in timp ce mama lui lucreaza la calculator, povestea ajunge, curand, sa ni-l prezinte pe copil explorand natura plin de curiozitate si incantare.
Jucandu-se liber in natura, copilul intalneste melci, ciuperci, vede cerul si curcubeul, se catara intr-un copac, sare in balta, aduna pietre si face toate lucrurile pe care un copil care se joaca liber poate sa le traiasca.
Asculta podscastul de mai jos si afla de ce considera Bianca Mereuta aceasta poveste un manifest pentru a-i lasa pe copii sa se joace liberi in natura: