Zi de zi, suntem inconjurati de situatii stresante, la serviciu sau acasa. Uneori, o pauza de la problemele cotidiene este binevenita. Hai sa luam acea pauza si sa redevenim copii!
„De bine de rau, noi, copiii, nu ne impiedicam la fel de mult, cand vine vorba de a gasi motive de a nu face ceva. Copiii pot fi plini de nazuinte care inspira si de gandire plina de speranta, ca dorinta mea ca nimeni sa nu fie infometat sau utopia de a avea totul gratuit” – sunt vorbe rostite de o fetita ce avea doar 12 ani la acel moment.
Adora Svitak a inceput sa scrie de la varsta de 5 ani. La 7 ani, compunea poezii, povesti scurte si observatii despre lume. In prezent, organizeaza conferinte prin Statele Unite pentru a le vorbi adultilor si copiilor despre alfabetizare.
In opinia ei, lumea are nevoie sa fie mai copilaroasa. Adultii au nevoie sa isi lase imaginatia libera, sa aiba idei indraznete si, mai presus de toate, sa fie optimisti, asemeni copiilor. Fetita considera ca ar trebui sa incetam sa mai privim cuvantul copilaros ca fiind o stare negativa, ci sa imbratisam aceasta latura.
Urmareste discursul sau aici:
de ce o deranjeaza cand i se spune ca a facut un lucru copilaros,poate ca chiar l-a facut,doar este copil,sau ea se considera deja adult,doar pentru ca folosteste unele cuvinte, pe care ceilalti copii nu le cunosc,dar ea le intelege cu adevarat sensul,daca si adultii ar rezolva problemele „copilareste”oare am mai fi reusit sa trecem peste atitea incercari de-a lungul zecilor de ani,in care s-au intimplat razboare, revolutii, foamete, boli ingrozitoare si altele, daca nu eram optimisti ca lucrurile se vor indrepta, ar mai fi existat omenire si umanitate ?eu nu stiu daca este bine sa incurajam copiii sa gandeasca asa,ce inseamna „pretentii irationale” pentru ea,ar fi interesant daca ar explica asta si altele,etc.