Andrei Rosu: Cred ca efortul pe care il fac ii inspira si pe copiii mei

Andrei Rosu: Cred ca efortul pe care il fac ii inspira si pe copiii mei

Andrei Rosu poarta multe palarii, de la fost corporatist si actual antreprenor, pana la speaker motivational si sportiv de anduranta proaspat intors dintr-o calatorie pe Oceanul Atlantic. Insa palaria care noua ni se pare ca ii vine cel mai bine lui Andrei este cea de tata pentru cei doi copii ai sai. Asa ca, l-am invitat pe Andrei in emisiunea Tati in dialog sa ne spuna cum impaca rolul de tata cu toate celelalte proiecte si evenimente din viata lui. Daca ai ratat interviul, asculta podcastul aici.

Ultima oara cand Andrei Rosu a venit la Itsy Bitsy FM, tocmai cucerise recordul de viteza pentru traversarea Marii Negre (putin peste 11 zile) si se pregatea de o noua aventura: traversarea Oceanului Atlantic (5.000 km), intr-o barca cu vasle, impreuna cu echipa Atlantic4.

Intors in tara de aproximativ 2 saptamani, sportivul a venit sa ne povesteasca si noua cum a fost experienta atat pentru el, cat si pentru familia sa. Astfel, am aflat ca sotia si cei doi copii ai sai sunt si ei amatori de activitati sportive si ca i-au sustinut demersul cu toata inima, incurajandu-l prin scrisori si urmarindu-i online traseul. Andrei marturiseste ca i-a fost greu sa stea departe de familie timp de 40 de zile, insa crede cu tarie in puterea exemplului si in depasirea propriilor limite. „Le prezint [n.r.: copiilor] totdeauna experientele mele nu ca o competitie, ci ca o explorare, o calatorie”, ne-a spus el.

Asculta podcastul de mai jos ca sa afli mai multe despre traversarea Atlanticului cu echipa Atlantic4, dar si despre cum a introdus sportul in familia sa.

Everestul lui Andrei Rosu: Canapeaua

(Mai exact, primul Everest al sau, pentru ca a urcat si pe Everest, dar mai tarziu.)

In 2009, la un an dupa ce se nascuse primul sau copil, Andrei si-a dat seama ca petrece prea mult timp asezat pe canapea, la birou sau in scaunul de masina si ca mananca prea nesanatos. Ba chiar, a observat ca micutul sau incepuse sa il imite.

Atunci a decis ca trebuie sa isi schimbe stilul de viata. Cea mai frumoasa parte a povestii este ca nu a inceput prin a merge la sala sau a da ture in jurul blocului, ci antrenandu-se pentru maratonul de la Polul Nord. „Fiind o fire comoda, m-am gandit ca, daca ma duc la un maraton de oras, langa casa, o sa sar peste antrenamente si se dilueaza tot entuziasmul ala. Asa, stiind ca si supravietuirea depinde de antrenament, am fost destul de motivat”, a povestit el.

De atunci, Andrei Rosu a alergat 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente, intrand in Cartea Recordurilor, a alergat in desert, a urcat pe adevaratul Everest, a traversat inot Canalul Manecii, a stabilit un nou record mondial pe Marea Neagra si a traversat Oceanul Atlantic intr-o barca cu vasle.

Treptat, toata familia lui a inceput sa adopte un stil de viata sanatos, sa alerge la crosuri si la maratoane si sa faca tot felul de activitati sportive.

Ce mi-ar placea foarte mult sa invete din ceea ce fac este ca, pentru a atinge un obiectiv, oricare ar fi el, pentru a ajunge din punctul A in punctul B, este nevoie sa parcurgi niste pasi – sa te pregatesti, sa te antrenezi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s