Ce este de facut intr-o situatie de bullying

Ce este de facut intr-o situatie de bullying

Pana sa ajungem sa prevenim comportamentele de tip bullying, ar trebui sa stim cum sa reactionam in astfel de situatii. Exista un cadru legal, prin care sa rezolvam aceasta problema? Aflam acum, la Meditatii pentru parinti.

„Pentru faptele penale, de genul lovirilor si alte violente, exista posibilitatea depunerii unei plangeri la sectia de politie”, ne spune comisar-sef Gratiela Vaduva, Serviciul de Analiza si Prevenirea Criminalitatii, Politia Bucuresti.

Totusi, exista o problema. Daca agresorul nu are inca 14 ani, el nu raspunde in fata legii. Se poate face o ancheta, se pot interoga martori, se pot lua declaratii, dar nu se poate da o sanctiune legala. Raspunderea penala incepe de la 14 ani.

In aceste conditii, parintii copilului care a fost agresat ar trebui, in primul rand, sa ii cladeasca increderea copilului pe doua planuri:

  • increderea ca are cu cine sa vorbeasca acasa, cui sa se deschida si sa povesteasca – sa ii arate copilului ca este iubit si aparat;
  • increderea ca nu merita ce i se intampla – sa il ajute pe cel mic sa isi cladeasca stima de sine si sa nu se lase definit de situatiile de bullying.

Mai multe sfaturi despre ce este de facut cand copilul trece printr-o situatie de bullying iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Materialul face parte din campania „Viata secreta a copilului tau”, lansata de Itsy Bitsy si GMP PR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s