Este cazul sa fortam decalotarea la bebelusi?

Este cazul sa fortam decalotarea la bebelusi?

Adesea, parintii de baietei nou-nascuti se confrunta cu o dilema, anume daca sa forteze sau nu decalotarea. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem tot ce trebuie sa stii despre decalotarea la bebelusi si dezvoltarea copilului.

Sunt voci care spun ca, daca nu decalotezi la timp, poti sa schimbi sau chiar sa impiedici dezvoltarea penisului. Dr. Gheorghe Nita, medic primar urolog, sustine ca acestea sunt doar zvonuri, sugestia sa fiind de a avea rabdare.

„Nu trebuie sa insistam si, in principiu, nu trebuie sa fortam decalotarea, mai ales la inceput”, explica el. „Recomandarea mea este de a incerca sa desfacem cu blandete, doar atat cat iti permite copilul, fara a forta in niciun fel lucrurile. Trebuie sa avem rabdare, pentru ca decalotarea se va produce chiar si de la sine, odata cu cresterea in varsta.

Daca o fortam, decalotarea la bebelusi poate duce la complicatii in dezvoltarea copilului si chiar la traumatisme.

Ideal este ca, pana la 2 ani, sa lasam lucrurile sa se intample de la sine. Daca, insa, dupa aceasta varsta, nu se produce decalotarea, este indicat sa mergem la un medic specialist.

Mai multe despre decalotarea la bebelusi, igiena corecta a baietilor si riscurile de fimoza si parafimoza iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta

logo Sanador


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s