Igiena vara: Ce boli poti lua de la piscina

Igiena vara: Ce boli poti lua de la piscina

Pe timpul verii, caldura, transpiratia si igiena incorecta pot genera focare de infectie. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem ce boli poti lua de la piscina sau din alte locuri de balaceala si cum sa te feresti de ele.

Din cauza temperaturilor ridicate, germenii se inmultesc mult mai repede”, ne avertizeaza dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie. De aceea, este nevoie sa acordam o atentie speciala igienei personale, atat in cazul nostru, al adultilor, cat si in ceea ce ii priveste pe copii.

De la faptul ca nu facem dus inainte sa intram in piscina si pana la folosirea sezlongurilor pe care au mai stat multi alti oameni, sunt numeroase situatii in care ne putem trezi cu infectii micotice, bacteriene sau chiar virale.

Asculta emisiunea Traieste Sanatos cu Simona si afla ce boli poti lua de la piscina si care sunt cele mai importante reguli in igiena de vara.

Ce boli poti lua de la piscina, strand sau mare

In primul rand, pentru sanatatea ta si a celor din jur, este important sa faci dus inainte sa intri in piscina si dupa ce iesi.

Apoi, verifica sa fie apa tratata corect. Daca este prea mult clor in apa, risti uscarea pielii sau chiar dezvoltarea unor alergii. Daca este prea putin clor in apa, poti lua tot felul de infectii stafilococice, cum ar fi furunculul sau foliculita.

Cand te asezi oriunde (pe sezlong, pe nisip, pe marginea bazinului), foloseste prosopul personal. Ideal ar fi sa nu prea stai pe marginea bazinului, intrucat apa de acolo este plina de microbi si te poti alege cu o micoza. Totodata, slipul umed favorizeaza dezvoltarea microbilor si aparitia unor boli precum candidoza, vaginoza, herpes genital si giardia. Chiar daca sunt boli cu transmitere sexuala, se pot lua foarte usor si din locuri publice.

Poarta slapi tot timpul, pentru a evita micozele, verucele sau aparitia negilor.

Nu in ultimul rand, protejeaza-te chiar si in apa. Clorul poate provoca o conjunctivita, prea multa apa in urechi poate duce la otite, iar inghitirea apei poate provoca infectii interne.

Pentru orice fel de infectie, este important sa mergi cat mai curand la medic.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s