Obezitatea la copii nu este un termen menit sa ii insulte pe micutii ceva mai pufosi. Este vorba despre o problema complexa, masurata in functie de o serie de indicatori precisi. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre indicii prin care se stabileste gradul de obezitate la cei mici.
Poate ca, de multe ori, nu vedem ca proprii nostri copii sunt grasi. Nici nu vrem sa ne gandim sa ne referim la prichindeii nostri in astfel de termeni. Realitatea, insa, este alta. Dar cum definesti obezitatea la copii? Cum faci diferenta intre plinut si obez?
„Diagnosticul corect trebuie facut prin masuratori si date exacte, care se integreaza in anumite tabele speciale”, dr. Luminita Florea, medic specialist in diabet si boli metabolice.
Este important sa il ducem pe cel mic la un specialist pediatru sau endocrinolog, unde i se vor face o serie de masuratori pe: inaltime si greutate (raportul lor reprezinta indicele de masa corporala), talia si soldul (daca raportul lor depaseste 0,5 cm, este un indicator de obezitate).
Riscurile asociate cu obezitatea la copii sunt: diabet, hipertensiune, colesterol crescut sau probleme cardiovasculare.
Afla aici ce pasi sunt necesari pentru a remedia obezitatea la copii.
Emisiune prezentata de SANADOR
Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.
In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta