Cand vorbim de ciocolata, parerile sunt mereu impartite. Unii spun ca este periculoasa, ca provoaca dependenta, in timp ce altii sustin ca ciocolata pentru copii poate fi chiar utila. Adevarul este pe undeva pe la mijloc, dupa cum aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.
Daca ar fi sa ne uitam la principalul ingredient din ciocolata, cacaua, am observa numai efecte benefice. Untul de cacao contine grasimi sanatoase pentru organism, in timp ce masa de cacao este bogata in magneziu si antioxidanti. Pana aici, totul pare in regula.
Totusi, sunt numeroase sortimente de ciocolata, iar cele mai multe contin ingrediente nocive, precum zaharul, alte tipuri de grasimi si laptele praf. Din pacate, tocmai aceste ingrediente sunt cele care fac sa fie atat de gustoasa ciocolata pentru copii.
Insa, daca avem grija la ingrediente, unele tipuri de ciocolata pot fi chiar utile pentru cei mici. Despre ce beneficii are ciocolata pentru copii ne spune Cristian Margarit, consultant in nutritie si fitness, la Traieste Sanatos cu Simona.
Nu toata ciocolata pentru copii este nociva
Daca ne indreptam spre o ciocolata neagra, de calitate, cu un continut ridicat de cacao si cat mai putin zahar (ideal 0%), acest aliment poate fi chiar benefic, in cantitati moderate.
In ceea ce ii priveste pe copii, este important sa nu ii obisnuim de mici cu ciocolata si sa nu o folosim pe post de recompensa. Cristian Margarit sugereaza ca, dupa varsta de 4 ani, un copil poate manca, ocazional, cate o bomboana sau o tableta de ciocolata. In functie de greutatea fizica a copilului, varsta sa si efortul fizic pe care il depune, un copil ar avea voie sa manance intre 10 si 30 de grame de ciocolata neagra pe zi.
Pentru ca ingredientele din ciocolata ofera energie, o tableta de ciocolata neagra, inainte sau dupa ce copilul face sport, va fi chiar utila.
Emisiune prezentata de SANADOR
Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.
In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta