Cum recunoastem si tratam muscatura de capusa

Cum recunoastem si tratam muscatura de capusa

Odata cu cresterea temperaturilor, incep sa apara si tot mai multe capuse prin iarba. Iata ce sa faci daca urmatoarea iesire la joaca se lasa cu o muscatura de capusa.

Desi nu toate capusele provoaca boala Lyme, aceste insecte pot purta multe alte infectii si bacterii si este bine sa fim pregatiti pentru orice fel de situatie.

De aceea, la Traieste Sanatos cu Simona, am invitat-o pe dr. Carmen Cretu, medic primar parazitologie si boli tropicale, sa ne spuna tot ce este nevoie sa stim despre muscatura de capusa, de la cum sa observam insecta dinainte sa apuce sa ne muste, pana la cum sa o localizam pe corp si cum sa o indepartam.

Afla toate sfaturile sale aici.

Locuri in care putem depista muscatura de capusa

Ideal ar fi sa nu avem deloc de a face cu aceste mici insecte si, in general, ne putem feri de ele. Exista substante anti-insecte, pe care le putem da pe corp, sau putem purta haine in culori deschise pentru a le observa mai usor, daca ies din iarba. Dar sunt situatii in care observam capusa abia cand este prea tarziu. Atat in cazul tau, dar mai ales pentru copilul tau, iata ce sa faci.

La dus, examineaza copilul din cap pana in picioare, insistand pe urmatoarele locuri:

  • la nivelul scalpului
  • in cutele pielii
  • in spatele genunchilor
  • in spatele urechilor
  • in zona inghinala
  • in santul fesier

Capusele prefera locuri mai ascunse, mai intunecoase, ca cele mentionate de mai sus. Insectele se prind cu gherutele de piele si stau bine fixate acolo. Pe masura ce sug mai mult sange, se maresc si devin mai vinetii.

Atentie! Daca o observi pe corp, nu smulge capusa, pentru ca riscul de infectie va fi cu atat mai mare.

In schimb, incearca sa o intorci cu burta in sus, folosind un ac sau ceva asemanator de subtire. Iar daca ai cum, pastreaza insecta si du-te cu ea la analize, pentru a obtine cel mai potrivit tratament pentru muscatura de capusa.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s