Odata deveniti parinti ne aflam in fata celei mai frumoase si emotionante etape a vietii noastre. Dar pentru ca micutul adus pe lume sa creasca firesc, sa fie sanatos si sa se bucure de tot ceea ce-l inconjoara, noi, parinti trebuie sa realizam ca responsabilitatea noastra este foarte mare. insa bine informati si deschisi tuturor indrumarilor avizate, vom reusi cu usurinta sa parcurgem fiecare etapa din aceasta frumoasa perioada a copilului nostru. Vezi toate sfaturile despre bebeluși pe totuldesprebebelusi.ro.
Inca din primele ore de viata micutul nostru are nevoie de atentie si ingrijire. Cadrele medicale ale unitatii unde a avut loc nasterea vor avea grija ca puiul nostru sa fie bine ingrijit si alimentat corespunzator si il vor monitoriza permanent. De asemenea vor sta la dispozitia tinerei mame cu sfaturile informatiile necesare pornirii pe acest nou si frumos drum.
Odata ajunsi cu bebelusul acasa, intreaga responsabilitate va reveni parintilor. Este indicat si necesar ca informarea sa se faca din timp pentru fiecare etapa a bebelusului, sa se caute permanent datele specifice fiecarui aspect in parte.
Tinerii parinti trebuie sa se documenteze despre cele mai diferite teme, chiar daca initial nu par si foarte importante.
Pozitionarea patutului, igienizarea lenjeriei, temperatura camerei, luminozitatea, umiditatea incaperii, inlaturarea eventualilor alergeni, dezinfectarea camerei micutului, toate ar trebui efectuate tinandu-se cont de sfaturile persoanelor avizate.
in ceea ce priveste ingrijirera stricta a micutului, medicul pediatru va va fi de mare ajutor si informatiile avizate si corecte la care puteti avea acces foarte usor.
Printr-o informare corecta veti sti cum sa faceti prima baita a micutului, ce temperatura va avea apa, ce produse cosmetice sa folositi, cum il spalati pe capusor, cum curatati urechiusele si cum efectuati masajul cu tot ce implica acesta daca aveti fetita sau baietel. Veti sti cum sa manevrati scutecele si cum sa realizati igiena intima. Veti asigura micutului dumneavoastra un somn linistit si odihnitor, informandu-va despre pozitiile de somn necesare si permise bebelusilor.
Documantarea necesara va va ajuta sa va alimentati micutul corespunzator, indiferent daca este hranit natural sau cu lapte praf, veti sti cand sa interveniti cu suplimente si cand sa porniti diversificarea. Indicatiile doctorului si o informare corecta vor contribui la un proces de diversificare a alimentatiei conform fiecarei etape de crestere. Veti sti cand cel mic are nevoie de apa sau cand un aliment nu este foarte bine tolerat.
Printr-o informare adecvata veti putea recunoaste simptomele celui mic si veti sti cum sa reactionati.
O permanenta documentare va va sprijini in aceasta minunata etapa, astfel incat veti gasi solutii pentru un nasuc infundat, pentru o burtica buclucasa ce provoaca celui mic disconfort si neplaceri sau pentru un reflux gastric mai accentuat, veti atenua durerile provocate de dintisori si veti putea lua masuri pentru orice problema, astfel incat cresterea si dezvoltarea micutului sa nu fie puse cu nimic in pericol.
Un parinte bine informat si indrumat corect va sti ce trebuie facut atunci cand micutul are probleme legate de dezvoltare, de alimentatie sau de orice alt tip. Va sti cand sa apeleze la ajutorul specialistilor, evitand astfel punerea in pericol a sanatatii celui mic.
Informarea va da datele necesare unui parinte pentru a sti cand trebuie sa apara primii dintisori, cand micutul are fimoza, cum si cand se manifesta limbajul copilului. Un parinte informat va sesiza daca exista probleme de comunicare, de locomotie sau emotionale si va lua masurile necesare, apeland la ajutor specializat.
Dezvoltarea bebelusului presupune multa atentie, iar un parinte asumat stie ca informarea este secretul descoperirii solutiei fiecarei probleme aparute.