Lansare de carti: Stiinta si fascinatia descoperirii

In cadrul campaniei „Te asteptam in librarie!”, Editura Herald anunta lansarea a doua carti fascinante, despre stiinta si lumea inconjuratoare.

Editura Herald, ASUR si revista Stiinta & Tehnica te invita miercuri, 7 septembrie, intre orele 18:30 – 20:30, la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38), pentru lansarea volumelor:

  • Un palid punct albastru, de Carl Sagan
  • Destramarea curcubeului, de Richard Dawkins

Sunt cele mai recente aparitii in colectia „Mathesis” a Editurii Herald si provoaca cititorii la o discutie despre stiinta, curiozitate si capacitatea omului de a fi fascinat de lumea pe care o descopera.

Speakeri la evenimentul de lansare vor fi: Anca Bontas (profesor de biologie, vicepresedinte A.S.U.R.), Alexandru Anghel (senior editor, Editura Herald), Cristian Roman (jurnalist de stiinta, revista Stiinta & Tehnica) si Doru Castaian (profesor de filosofie, contributor @ bookhub.ro).

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza de rezervare prin Eventbook. Mai multe detalii poti gasi pe eventul Facebook al Editurii Herald.

Despre carti:

  • Carl Sagan, Un palid punct albastru: „Priviti din nou acel punct. Acolo ne aflam noi. Este casa noastra. Suntem noi. Pe acesta si-au trait si isi traiesc viata toti cei pe care-i iubesti, toti cei pe care-i stii, toti cei despre care ai auzit si, pana la urma, toate fiintele umane care au existat. Acolo se afla totalitatea bucuriilor si suferintelor noastre, mii de religii, ideologii si doctrine economice increzatoare, fiecare vanator si culegator, fiecare erou si las, fiecare creator si distrugator de civilizatie, fiecare rege si taran, fiecare tanara pereche indragostita, fiecare mama si tata, copil plin de speranta, inventator si explorator, fiecare moralizator, fiecare politician corupt, fiecare «superstar», fiecare «lider suprem», fiecare sfant si pacatos din istoria speciei noastre a trait acolo – pe un fir de praf suspendat intr-o raza de soare.”

02

  • Richard Dawkins, Destramarea curcubeului: „Sentimentul de fascinatie reverentioasa pe care ni-l insufla stiinta este una dintre cele mai inalte experiente de care psihicul uman este capabil. Este o pasiune estetica profunda, comparabila cu cea nascuta de cea mai aleasa muzica si poezie. Este unul dintre lucrurile care fac intr-adevar ca viata sa merite traita si ne da acest sentiment chiar si mai eficient atunci cand reuseste sa ne convinga ca timpul pe care-l avem de trait este finit.”

04


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s