Diferente intre invatamantul romanesc si cel de afara

Multi parinti, profesori, elevi sunt nemultumiti cu invatamantul romanesc actual. De ce? Unde exista problema si ce ar fi de schimbat? Afla acum, la Meditatii pentru parinti.

In orice sistem educational, totul se reduce la aceeasi intrebare: ce ii motiveaza pe copii sa invete? Sa fie vorba de premii sau proiecte, frica de o nota proasta si consecintele ei? Pentru ca, pana la urma, educatia este strans legata de motivatie. Insa, dupa cum ne explica si Rares Manolescu, Master Trainer pentru motivatie si leadership, motivatia elevilor ar trebui sa constea in stimularea curiozitatii lor.

Din pacate, insa, foarte multe tari tot considera ca educatia cu un caracter obligatoriu este cea mai buna optiune:

„In momentul in care ne uitam la sistemele de educatie, inclusiv la ce se intampla in Romania, o parte din metoda prin care copiii invata este o metoda autoritara. Fundamentul ei este unul fara dreptul de a alege”, spune Rares Manolescu.

Spre deosebire de Romania, in alte tari au inceput sa fie facuti pasi spre o educatie bazata pe flexibilitate, pe optiuni, pe colaborare, pentru indeplinirea nevoilor.

Cum poate fi imbunatatit invatamantul romanesc? Ce exemple din afara ne sunt de folos? Afla acum.


Un comentariu la „Diferente intre invatamantul romanesc si cel de afara”

  1. Buna ziua ,
    Am inteles ca scoala Waldorf ar fi o varianta de scoala care urmareste si programa si are si alta metoda de abordare E oare adevarat ? sau e adevarata cealalta varianta care circula cum ca ar fi o scoala specială pt copii intarziati mintal sau cu anumite nevoi speciale sau dizabilitati ?
    As aprecia un raspuns avizat
    Multumesc si va doresc o seara frumoasa
    Zoica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s