Jocurile Copilariei: Nu te supara, frate! cu Gabriel Cotabita

„Nu te supara, frate!” este la fel de amuzant astazi, pe cat era si cand eram noi mici. Este unul dintre jocurile preferate ale lui Gabriel Cotabita si, cu siguranta, il va indragi si copilul tau.

Printre jocurile copilariei se numara si unul de societate, ideal pentru o seara in familie. Daca nu mai stii regulile, ti le spunem noi aici.

Numar de jucatori: intre 2 si 4 jucatori.

Ai nevoie de: o plansa speciala, un zar si cate patru pioni de aceeasi culoare pentru fiecare jucator.

Cum se joaca:

Fiecare jucator isi alege culoarea cu care vrea sa joace si va lua cei patru pioni corespunzatori. Isi va aseza trei pioni in cercurile coltului B si un pion in cercul A, cercurile corespunzatoare culorii sale.

Scopul jocului este de a inconjura plansa de joc cu cei patru pioni, in directia aratata de sageata, pentru a ajunge cu toti pionii in cerculetele a, b, c si da, ale culorii cu care jucatorul a ales sa joace.

nu te suparaFiecare jucator arunca pe rand cu zarul, o singura data. Incepe jocul cel care a dat cel mai mare zar. Acesta va inainta cu pionul de pe cercul A cu atatea puncte cate i-au iesit la zar. Apoi, pe rand, si ceilalti jucatori arunca cu zarul si isi muta la fel pionii.

Un pion aflat in zona B poate ajunge in A, pentru a incepe traseul, doar in momentul in care jucatorul a dat 6 cu zarul. Zarul cu 6 puncte impune mereu aceasta mutare. In cazul in care nu mai ai niciun pion in B, poti inainta cu ceilalti pioni aflati deja „pe drum”. De asemenea, cand dai un 6 cu zarul in timpul jocului, ai dreptul la inca o aruncare.

Daca ajungi pe un cerc ocupat de alt jucator, pionul sau va fi scos de pe traseu si dus inapoi la B, de unde nu va putea fi repus in joc decat daca jucatorul respectiv da un 6.

Nu poti intra in cercurile finale (a, b, c si d) decat daca dai cu zarul un numar corespunzator cercurilor libere. Daca dai un numar prea mare si nu ai alt pion de mutat, trebuie sa mai astepti o tura.

Cine castiga:

Castiga primul care reuseste sa isi puna toti cei patru pioni in cercurile a, b, c si d, corespunzatoare culorii alese de el.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s