Primul lungmetraj animat cu o tehnica 100% romaneasca

Primul lungmetraj de animatie 3D, realizat integral in Romania si facut cu o tehnica de animatie stereoscopica 100% autohtona, Mercy Street, se lanseaza in aprilie in cinematografele din Bucuresti si din tara.

Dupa patru ani de investitii si munca sustinuta, compania de productie Opal Production a finalizat filmul Mercy Street, filmul animat prin tehnica stereoscopica, conceputa dde Stefan si Alexandru (Ducu) Buzea, regizorul, respectiv creatorul si animatorul personajelor.

Mercy Street este o animatie despre prietenie, curaj, sacrificiu si, nu in ultimul rand, despre dragoste. Scenariul filmului a fost premiat de Centrul National al Cinematografiei, aducand astfel si o parte din fondurile de productie.

Povestea

Lorenz este un baietel de 10 ani, care descopera un pasaj spre o lume secreta, Havala, aflata sub lumea noastra. Intrand in pasaj, el porneste astfel intr-o mare aventura. Alaturi de prietenii intalniti pe drum, Lorenz vrea sa salveze muzica lumii din mainile maleficului Marcus, care vrea sa o foloseasca pentru a deveni nemuritor.

In peripetia sa, baiatul se poate baza doar pe cei 3 prieteni muzicieni, parintele Abbey – confidentul si mentorul lui – si cele doua pisici ale sale.

Mercy Street are momente dramatice, intercalate cu intamplari amuzante, si un sfarsit neasteptat.

Tehnica animatiei

Filmul are o durata de 74 de minute. Actorii Cristi Iacob, Ionut Grama, Marius Stanescu si Vlad Radescu si-au imprumutat vocile pentru a da viata personajelor, iar producatorul este Radu Nicolae.

Primul lungmetraj animat cu o tehnica 100 romaneascaMetoda de lucru 3D folosita in Mercy Street este o tehnica originala, 100% romaneasca. Lungmetrajul este realizat in stilul clasic de animatie 2D, cu personaje avand texturi si umbre, iar scenele sunt transformate in 3D, din elemente 2D. Acest brevet apartine realizatorilor romani. Pentru aceasta animatie, a fost folosit un software specializat, dar multe scene au fost realizate si de mana, in stil clasic.

Fiecare element sau obiect de decor a fost desenat clasic, in 2D, apoi importat intr-un program 3D (Autodesk Maya), unde este plasat in perspectiva, apoi fiecare element este texturizat intr-un program 2D de prelucrare imagine (Adobe Photoshop) folosindu-se tableta grafica. Astfel dispuse in acest spatiu 3D, elementele sau obiectele vor recompune decorul generand perspectiva, constructia multiplan, iar apoi stereoscopia, explica Alexandru (Ducu) Buzea.

Regizorul Stefan Buzea si fratele sau, Alexandru (Ducu) Buzea, creatorul si animatorul personajelor, au o experienta de peste 25 de ani in domeniu. Cei doi frati au crescut intr-una dintre cele mai faimoase familii din industria animatiei din Romania – parintii lor au creat binecunoscutul serial Miaunel si Balanel si au fost primii regizori care au castigat Marele Premiu pentru cel mai bun film de animatie de lung metraj la Festivalul de Film Karlovy Vary, pentru „Franele nu fac minuni” si „Vacanta la tata”.

Pentru mai multe infromatii, intra pe site-ul oficial Mercy Street. Iar pe pagina de Facebook a filmului gasesti aplicatia Mercy Stret, un joc educativ cu cele doua pisici simpatice, poznase si vorbitoare, Burricone si Coccolino.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s