Ce prejudecati aduce optimismul?

Te consideri o persoana mai degraba optimista sau realista? Iata cum este creierul tau construit sa priveasca lumea si descopera cat de mult ne influenteaza optimismul.

In aceasta conferinta TED, neurologul Tali Sharot prezinta studiile sale asupra inclinarii firesti a omului spre optimism. In alte cuvinte, cei mai multi dintre noi tind sa vada partea plina a paharului, in ceea ce priveste propria persoana.

Din cercetarile sale, Sharot ne spune ca avem „tendinta de a supraevalua probabilitatea de a avea experiente placute in viata si a subestima probabilitatea de a experimenta evenimente nefavorabile.”

Suntem mai mult optimisti decat realisti. Suntem optimisti ca vom avea o casatorie reusita, copii talentati, o familie sanatoasa, o cariera se succes etc. Credem in capacitatea de a reusi si de a trece cu usurinta peste esecuri, ne evaluam peste medie in ceea ce priveste abilitatile noastre.

Optimismul acesta poate fi atat benefic cat si daunator. Exista o cale de mijloc? Este mai bine sa tintim cat mai jos pentru a nu fi dezamagiti sau sa ramanem niste optimisti incurabili? Afla acum, din acest Discurs antispalare pe creier.

Tu crezi ca optimismul poate fi periculos? Spune-ne in rubrica de comentarii.

[ted id=1447 lang=ro]

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s