Orice ciorbita buna are nevoie de putin bors gustos. Pentru un bors sanatoas, facut in casa, Irinuca te invita sa incerci urmatoarea reteta simpla.
Prepararea borsului de casa (5 litri)
Ai nevoie de: 1 kg de tarate de grau, 100 g de paine neagra, 30-40 g de malai, o lamaie, frunze de visin si 5 litri de apa.
- Amesteca taratele de grau cu malaiul si pune-le intr-un borcan mare de sticla.
- Adauga painea, lamaia taiata felii si frunzele de visin.
- Toate acestea se umezesc cu apa rece, se lasa un sfert de ora, iar apoi se toarna peste ele apa clocotita.
- Acopera borcanul si tine-l la loc cald, avand grija sa amesteci din cand in cand continutul.
- Dupa o zi, borsul este acru. Dupa ce il lasi sa se limpezeasca, il torni in recipiente de sticla si il pastrezi la frigider.
- Peste taratele ramase se mai poate adauga o data apa calda, preparand, astfel, inca un rand de bors.
Ai incercat borsul facut in casa? Spune-ne si noua cum ti-a iesit si ce reactii ai primit.
Pofta buna!
sursa articol: Retetele Irinucai – asociatiaemovere.wordpress.com
sursa foto: freedigitalphotos.net
Ultimele articole
care e rolul frunzelor de visin? sunt cam greu de gasit in extra-sezon… chiar si in sezon, cum putem frunzari un copacel daca stam la oras?