Una dintre bolile copilariei care le da batai de cap atat celor mici, cat si parintilor, este varicela. Despre cum apare, cum o recunoastem si cum se trateaza, vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.
O mai stim si sub denumirea de varsat de vant. Ne sperie la varsta adulta, dar este o etapa normala din dezvoltarea oricarui prichindel si, de regula, trece de la sine. Vorbim despre varicela, una dintre acele boli care vine „la pachet” cu bubite.
[Citeste mai multe despre bolile copilariei]
„Varicela este una dintre cele mai usor de recunoscut dintre bolile copilariei”, aflam de la dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru. Totusi, sunt sanse mari ca, la inceput, sa o confunzi cu o simpla raceala, pentru ca varicela incepe cu o febra. Iata la ce sa te astepti, odata ce observi aceasta boala la copilul tau.
Informatii de retinut in tratarea varicelei
Precum ne-a spus si dr. Ilinca Tranulis, sunt cateva elemente de care este indicat sa tinem cont, atunci cand micutul se confrunta cu varicela.
- Copilul este contagios dinainte sa ii apara bubitele, intrucat perioada de incubatie a virusului Herpes Zoster este de vreo 2-3 saptamani.
- Exista tratamente care scad mancarimile. Daca micutul tau se scarpina la varicela, risca sa ramana cu semne.
- In timpul bolii, copilul trebuie sa stea acasa, atat pentru a evita sa isi infecteze colegii, cat si pentru ca are imunitatea foarte scazuta si risca o infectie.
- Poti folosi un vaccin impotriva varicelei, dar numai dupa ce ai consultat medicul pediatru. Vaccinul respectiv este optional.
Bolile copilariei, asa cum este si varicela, nu ar trebui sa te sperie, pentru ca trec fara probleme, in timp. Insa, este important sa stii cum sa actionezi cat mai bine pentru sanatatea copilului tau.
Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.
Emisiune prezentata de SANADOR
Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.
In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta