Trauma de nastere

Pentru parinti, nasterea copilului lor este probabil cel mai frumos moment din viata. Pentru bebelus, insa, procesul de nastere poate reprezenta o trauma. De ce? Hai sa aflam!

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, avem parte de o conversatie captivanta, intre Cristina Trepcea si Amalia Rosu-Laurentiu, terapeut in respiratie constienta si decodaj emotional.

Pentru a ne ajuta sa intelegem mai usor conceptul de trauma de nastere, Amalia incepe prin a ne spune ca toti ne nastem cu o poveste in spate.

„Povestea incepe de cand parintii se hotarasc sa aiba un copil, apoi momentul conceptiei, perioada intrauterina si nasterea si perioada preverbala, pana la 2-3 ani”, spune ea.

Aceste patru momente sunt cruciale pentru programul emotional al copilului. Iar, pentru dezvoltarea copilului intr-un mod armonios si sanatos, esentiala este trecerea de la perioada intrauterina in viata de dupa burtica.

Daca aceasta tranzitie este una lina, usoara, fara bruscari, copilul (iar, mai apoi, viitorul adult) va vedea cu alti ochi lumea.

Ce se intampla in cazul in care procesul de nastere este unul traumatic? Cum rezolvam aceasta trauma? Aflam acum.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s