Tinutul bebelusului in brate: Avantaje si dezavantaje

Tinutul bebelusului in brate: Avantaje si dezavantaje

Tinutul bebelusului in brate creeaza o legatura atat de stransa intre parinte si copil incat ar fi greu sa gasim vreun neajuns gestului. La Parinti de Pici, vorbim de ce este important sa iti iei micutul in brate cat mai des si in ce situatii ai putea avea neplaceri.

Este bine sa tii minte ca prichindeii considera normal sa stea culcusiti in bratele parintilor, in special in ceea ce le priveste pe mame. Pana la urma, acolo miroase cel mai bine, de acolo primesc de mancare, acolo sunt adapostiti de oricine si orice.

Sigur, pe masura ce copilul creste, tinutul in brate poate deveni mai dificil pentru mamici, intrucat greutatea micutului le poate da dureri de maini sau de spate. Dar acesta ar fi singurul inconvenient.

La Parinti de Pici, mamica Georgiana povesteste din experienta personala cat de mult conteaza tinutul bebelusului in brate, atat pentru pitic, cat si pentru tine, ca parinte.

Tinutul bebelusului in brate creste independenta

In primul rand, asa cum am spus si mai sus, cand iti tii piciul in brate, dezvolti legatura emotionala care s-a format in burtica. Simtindu-ti mirosul si ascultandu-ti bataile inimii, bebelusul stie ca este in siguranta.

Apoi, copiii tinuti in brate sunt mai linistiti, se odihnesc mai bine si au mai putini colici, fata de cei care nu au parte de multe imbratisari.

De asemenea, s-ar putea sa te uimeasca, dar piticii tinuti mult timp in brate ajung mai independenti si mai increzatori in ei, nicidecum rasfatati si lipiti de fusta mamei, cum crede multa lume.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s