Sute de profesori, prezenti la conferinta Scoli fara bullying in sectorul 3

Peste 200 de profesori din invatamantul primar din Bucuresti – si chiar unii veniti din tara – au aflat cum pot preveni fenomenul de bullying din scolile lor participand la conferinta Scoli fara bullying in sectorul 3.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Parintilor Isteti si Itsy Bitsy FM, in cadrul unui proiect finantat de Primaria Sectorului 3 Bucuresti si s-a desfasurat la Colegiul National Matei Basarab din Capitala.

Timp de aproape ore – cat a durat conferinta -, cadrele didactice prezente au semnalat diverse situatii de bullying cu care se confrunta elevii lor, au povestit despre contextele care favorizeaza cresterea fenomenului de bullying si au invatat, alaturi de specialisti, ce metode concrete pot folosi pentru a preveni si reactiona in situatii care se pot transforma in bullying.

La finalul conferintei, ei au plecat cu multe instrumente de lucru la clasa, dar si cu o viziune diferita asupra fenomenului.

Cu multa emotie au fost primite, de catre participanti, discursurile specialistilor invitati: Nadia Tataru, presedinta Asociatiei Parintilor Isteti, Adriana Mitu – trainer in dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor, Gaspar Gyorgy – presedintele Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie, psihoterapeuta Andreea Neagu, Profesorul de joaca Leon Magdan, Gabriela Maalouf – NLP trainer copii si parinti, si Mirela Horumba – Psihologul parintilor.

S-a vorbit despre insultele, poreclele, imbrancirile, tachinarile, injuraturile, intimidarea la nivel de grup, cyberbullying-ul, fenomene pe care copiii le intalnesc in toate scolile din Romania si despre modul in care aceste comportamente afecteaza starea de bine si implicarea copiilor in educatia academica. Cum pot crea un mediu armonios la clasa, astfel incat copiii sa nu mai manifeste aceste comportamente au aflat profesorii de la specialistii invitati.

Dupa conferinta, zeci de cadre didactice s-au inscris la workshop-ul gratuit Scoli fara bullying in sectorul 3, in care vor afla mai multe tehnici si abordari practice in prevenirea si rezolvarea conflictelor de bullying, putandu-se specializa in rezolvarea acestor probleme.

La nivel european, Romania se situeaza pe locul 3 la bullying in clasamentul celor 42 de tari in care a fost investigat fenomenul, potrivit raportului Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). In studiul national efectuat de Organizatia Salvati Copiii in anul 2016 se arata ca:

  • 1 din 4 copii era umilit in mod repetat la scoala, in fata colegilor;
  • 1 din 6 copii era batut in mod repetat;
  • 1 din 5 copii umilea in mod repetat un alt copil la scoala;
  • in mod repetat, in scoala, 3 din 10 copii erau exclusi din grupul de colegi;
  • 7 din 10 copii au fost martorii unei situatii de bullying in mediul scolar.

„Scoli fara bullying in sectorul 3” este un demers de educatie si constientizare din cadrul campaniei de prevenire a bullying-ului, lansata din anul 2017 de Asociatia Parintilor Isteti si Itsy Bitsy FM, in parteneriat cu societatea civila si autoritati.

Citeste si: 

Prevenirea Bullying-ului, tot mai aproape de a intra in Legea Educatiei

Bullying-ul reglementat prin lege: Doua initiative legislative depuse in Parlament

Romania, la un pas distanta de a avea o lege anti-bullying


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s