Somnul bebelusului: Ce ne imaginam si cum este in realitate

Somnul bebelusului: Ce ne imaginam si cum este in realitate

In primii ani de viata, un copil doarme foarte mult, mai bine de jumatate din zi. Totusi, nu te gandi ca somnul bebelusului tau va fi atat de lin pe cat iti inchipui.

De ce au nevoie nou-nascutii si copiii mici sa doarma peste 16 ore pe zi? In timpul somnului, se secreta hormoni de crestere, creste productia de proteine, se imbunatateste imunitatea, se regleaza starile emotionale, memoria si comportamentele sociale. Pe scurt, somnul este extrem de important pentru dezvoltarea copilului.

Pe de alta parte, daca crezi ca somnul bebelusului va dura 16 ore neintrerupte, s-ar putea sa ai o surpriza atunci cand descoperi ca lucrurile nu stau chiar asa. La Parinti de Pici, mamica Georgiana ne spune la ce sa ne asteptam cand prichindelul adoarme.

Ce intrerupe somnul bebelusului

Dupa cum ne-a spus si Georgiana din propria ei experienta, micutul tau se va trezi o data la 2-3 ore, pentru a cere lapte, pentru a fi schimbat sau, pur si simplu, pentru a fi tinut in brate. Pe masura ce se dezvolta, insa, copilul va dormi mai multe ore legate si se va obisnui cu un program fix de somn.

Asigura-i micutului tau un somn linistit prin aerisirea camerei, potrivirea temperaturii (intre 19 si 24 de grade Celsius) si reducerea zgomotelor.

Iar daca piciul tau are tulburari de somn, afla ce poti face aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s