De ce sunt bune semintele de in iarna?

Te-ai intrebat vreodata la ce sunt bune semintele de in? In aceasta perioada a anului, corpul tau are o mare nevoie de energie. Iar semintele de in exact asta fac. Afla cum ce beneficii iti aduc si cum le poti introduce in alimentatie.

Semintele de in au fost apreciate pentru calitatile lor inca de acum 4000 de ani. Romanii si grecii le consumau frecvent in diferite mancaruri. Mici si de culoare maro, aceste minunate semnte sunt bogate in acizi grasi Omega 3, calciu si proteine.

Consumul de seminte de in scade colesterolul, mentine inima sanatoasa si previne bolile de ochi. Au un continut bogat de fibre, fiind numai bune pentru persoanele care sufera de tulburari ale tractului intestinal. In bucatarie pot fi folosite intregi sau macinate, presarate peste salate sau paine.

Semintele de in contin acid linolenic. Din acest acid provin acizii grasi Omega 3. Contine de asemenea lignan. Liganunul este un tip de antioxidant care, de asemenea, are un continut bogat in fibre. Lignanul din semintele de in poate chiar preveni anumite tipuri de cancer.

Cum poti introduce semintele de in in alimentatie? Foarte simplu: inlocuieste ouale cu un amestec din seminte de in cand vrei sa faci un aluat pentru briose sau clatite. O lingura cu seminte de in macinate si 3 linguri cu apa inlocuiesc un ou. Produsul final va avea un volum mai mic, dar va fi cu mult mai gustos.

Asa ca daca viitoare cand faci cumparaturile nu uita sa adaugi pe lista ta semintele de in. Tu cum preferi sa le mananci?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

sursa foto: freedigitalphotos.net


Un comentariu la „De ce sunt bune semintele de in iarna?”

  1. Pe langa controlul unor parametri esentiali in niste limite naturale (ex. colesterolul), sunt imbunatatite cateva aspecte legate in special de sistemul digestiv, iar semintele de in combinate cu alte alimente – spre exemplu adaugate in prepararea painii – o vor face mai sanatoasa, mai satioasa si mai hranitoare, ducand la pierderea unor kilograme in plus, pe masura ce se continua consumarea acestora.
    De mentionat ca semintele trebuie sa fie macinate sau date prin rasnita de cafea, daca nu aem ceva specal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s