Refacerea dupa nastere: Probleme ce pot aparea

Refacerea dupa nastere: Probleme ce pot aparea

Este bine sa stii la ce sa te astepti in refacerea dupa nastere, astfel incat sa nu te sperii daca sau cand vor aparea mici probleme normale. Descopera ce si cum sa previi dupa sarcina, la Traieste Sanatos cu Simona.

Fie ca alegi o nastere pe cale naturala (vaginala), fie ca vorbim de o nastere prin cezariana, este posibil sa intampini niste probleme specifice. Stim deja ca refacerea este mai grea si mai lunga dupa cezariana, dar si nasterea naturala vine cu dificultatile sale, cum ar fi dureri sau hemoroizi.

In ambele cazuri, este bine sa stii ca „nu este nevoie decat de putina rabdare si o consiliere corecta”, dupa cum ne spune si dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie.

La Traieste Sanatos cu Simona, te ghidam pas cu pas prin cele mai frecvente probleme intalnite in refacerea dupa nastere.

Refacerea dupa nastere necesita rabdare

Daca nasti pe cale vaginala, vor trece vreo 2 saptamani pana sa se vindece epiziotomia, timp in care vei simti un disconfort vaginal, o durere normala. „Durerea poate fi atenuata prin metode simple, indicate de medicul curant”, ne spune dr. Denisa Nica. De exemplu, poti folosi supozitoare antiinflamatoare, comprese cu rivanol sau tifon cu gheata.

Hemoroizii reprezinta o alta problema intalnita la nasterea pe cale naturala. Se vor duce in vreo 4-6 saptamani, dar, pentru a trece cu bine peste aceasta experienta, este indicat sa folosesti supozitoare cu efect calmant, sa faci bai calde de sezut si sa folosesti un colac pentru sezut.

In ceea ce priveste cezariana, refacerea dupa nastere este mai dificila si mai dureroasa. La recomandarea medicului, poti lua medicamente antiinflamatorii, poti aplica gheata local si poti purta o centura care va reduce din dureri provocate de tuse sau o respiratie mai greoaie.

Muschii isi recapata tonicitatea in momentul in care reluam exercitiul fizic”, spune dr. Denisa Nica.

Iar in cazul in care vrei sa mai aduci pe lume un copil, medicii recomanda sa astepti inca 9 luni de la prima nastere.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s