Carnea de peste este bogata in proteine si ne protejeaza de multe boli. Pe langa proteine, pestele mai contine fosfor, iod si vitaminele B si A. Consumul de peste ne apara de bolile de inima si se pare ca ne face mai destepti, pentru ca s-a observat ca mamicile care consuma peste in timpul sarcinii au copii mai inteligenti.
Si bunicii au de castigat de pe urma pestelui, pentru ca doua mese de peste pe saptamana incetinesc procesul de imbatranire.
Toate bune si frumoase pana la mirosul de peste, pe care il poti indeparta daca pui pestele intr-un vas cu apa sarata sau cu un pic de otet. Atentie sa nu il lasi foate mult, pentru ca isi poate pierde astfel nu doar mirosul, dar si gustul.
Desi pestele este foarte sanatos, a-l manca prajit in ulei, cu maioneza si cartofi prajiti, nu inseamna a servi o masa sanatoasa. Atentie mare la timpul de gatire – carnea de peste fiind atat de moale si delicata, se usuca foarte usor in timpul gatitului si se arde la fel de usor.
Pentru a ramane fraged, pestele trebuie sa fie gatit la temperaturi foarte mari si intr-un timp foarte scurt, fie gatit cu apa.
Pestele este asadar o excelenta sursa de proteine si protejeaza impotriva multor boli, daca este consumat cu regularitate.