De ce ne plac nucile

Iata doar cateva motive pentru care ne plac nucile atat de mult! Si, pentru ca suntem in toiul toamnei, avem avantajul ca le putem gasi peste tot!

Nucile reprezinta o sursa concentrata de substante hranitoare, care ajuta la o buna functionare a inimii.

Sunt energetice, au un efect laxativ, indeosebi atunci cand sunt prajite usor si consumate dupa un compot de prune sau de mere. Contin vitamina E, fibre si o cantitate redusa de carbohidrati, fiind admise in regimul diabeticilor. Nucile nu provoaca tulburari si dificultati de digestie daca sunt corect asociate.

Compozitia meniurilor in care sunt incluse le fac indigeste. Datorita continutului lor bogat in grasimi, felurile de mancare asociate trebuie sa fie usoare. Ele nu trebuie incluse intr-o cina copioasa sau la pranz, dupa un mic dejun foarte bogat.

Nucile se combina bine cu diverse cruditati, verdeturi, fructe acide, insa nu trebuie asociate cu fainoase, carne, amidon, produse de patiserie si dulciuri. Prin calitatile si continutul lor, nucile pot inlocui carnea, constituind un aliment de baza in hrana vegetarienilor. In combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine o gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.

Pentru ca organismul sa beneficieze de cat mai multe vitamine si minerale, consuma cat mai multe soiuri de nuci. Atentie insa la cantitate! Aproximativ un sfert de cana de nuci contine in jur de 175 de calorii si pana la 21 gr de grasimi. Aceasta cantitate este suficienta pentru a beneficia din plin de toate beneficiile lor hranitoare. Fereste-te insa de nucile prelucrate, din comert. Cu cat sunt mai prelucrate cu atat sunt mai nesanatoase. Mai bine cumpara nuci crude si coace-le intr-o cratita la foc mic, fara ulei.

Iata de ce nucile sunt considerate o adevarata minune pentru organism.

Dar din nuci putem face si alte lucruri. De exemplu, din coaja lor putem construi o barcuta sau o broasca testoasa. Pentru barcuta avem nevoie de o jumatate de coaja de nuca, o scobitoare, o foarfeca, lipici si o coala de hartie. Curata coaja de nuca si lipeste scobitoarea in pozitie verticala in mijlocul cojii. Apoi taie doua triunghiuri din hartie si lipeste-le pe scobitoare.

Gata! Am terminat! Totusi, inainte de a o lansa la apa, las-o cinci minute sa se usuce.

Tie cum iti place sa mananci nucile?


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s