Ce motive ar putea avea copiii pentru a fi depresivi? Iata o cauza a acestei stari, la care poate nu te-ai gandit.
Cea mai rapida cale de a ajunge la stari depresive este expunerea la un ecran (TV, tableta, calculator) timp de 5-6 ore pe zi.
Copilul nu comunica in timpul acesta si, de fapt, se izoleaza. Are o viata paralela cu viata reala, iar in aceasta viata se poate intampla orice.
Statistic, acest comportament genereaza depresii, spun studii americane facute pe mai mult de 80 000 de copii.
A doua mare capcana in fata ecranelor sunt discutiile nepotrivite pe care le pot auzi cei mici, discutii care pot lua aspecte infricosatoare. Spre exemplu, si daca se uita la un documentar pe care nu-l inteleg, pot ajunge la adevarate sincope emotionale.
Ce se intampla in timpul unui cosmar?
Si iata cum apar cosmarurile care amplifica eventualele stari depresive.
Explicatia cosmarurilor sta in imaginile care raman in inconstient. Cand cel mic doarme, aceste imagini sunt mixate si exprimate de catre creier intr-un mod haotic. Si iata cum cei mici se sperie cu adevarat in timpul orelor de odihna.
Si un alt pericol al orelor lungi petrecute in fata unui ecran este faptul ca vor lua masa tot cu… ochii in ecran.
Dar creierul nu poate sa proceseze imaginile de la televizor, care se succed rapid, si in acelasi timp sa coordoneze perfect digestia. In felul acesta, copilasii vor manca inconstient, nu vor face alegeri alimentare, nu vor sti unde sa se opreasca !
Astfel se pun bazele unui comportament de dependenta inclusiv alimentara.
O ora pe zi este timpul maxim recomandat (pe baza studiilor) unui copil sa il petreaca in fata ecranului! De asemenea, este indicat ca, in loc sa il lasi pe copil o ora cap-coada, lasa-l cate 15 minute, cu pauze de alte activitati.
Autor articol: Centrul Kinetobebe – Calea Mosilor, nr. 158
sursa foto: freedigitalphotos.net
Buna ziua , nlocuiesc in franta , la paris , de mai bine de 20 de ani .fiica mea cea mare , are o superba fetita de doi ani si jumate.este autista .am citit cu o foarte mare atentie programul acesta, despre copii autisti.nepotica mea nu este diagnosticata autista .nu am fost la medic pt.aceasta .nu am stiut poate cum sa abordam aceasta problema medicului.desi fiica mea a cerut tot timpul investigatii in ceea ce o priveste pe micuta ei .nu pot intelege de ce medicul generalist nu ia prescris un pediatru care acesta sa faca necesarul pt.a desvalui acest diacnostic la nepotica mea .toate simptomele unui copil autist pe care leati enumerat mai sus , nepotica mea le detine si asta inca pot spune din cit am observat eu de pe la 1 an. Cum pot sa o fac sa manince pe nepotica mea .ea se hraneste doar cu iaurturii de fructe .de un an de zile nu vrea sa mai manince nici un fel de mincare.incercam cu mincarurii frantuzesti , romanesti,nu stim ce putem face ca micuta sa manince .cind vede mincarea urla , plince si refuza cu atita putere sa nu manince .precizez , pina in luna noiembrie2013 a mincat normal .o mincare echilibrata tot timpul legume cu carnita ,peste cu orez si tot felul de mincarurii ca orice copil la sfirsit avea ca desert , un iaurt o prajiturica , un micut gem de mere sau de pere etc. Deci acum nu suporta sa vada mincare si decit un singur lucru mai maninca din paleta ei de alimentatie din nainte .doar iaurt.ce putem face ca nepotica mea sa manince .acum nu voi ezita sa o duc la specialisti.
Buna ziua,
Ceea ce as putea sa va sfatuiesc ar fi sa mergeti si la un psihoterapeut, pentru a-i face fetitei un screening pentru a descoperi daca sufera sau nu de autism.
Mai multe informatii gasiti si aici: http://www.itsybitsy.ro/ce-e-bine-sa-stii-despre-autism/
De asemenea, un psihoterapeut v-ar oferi mai multe sfaturi benefice pentru comunicarea cu micuta si va reusi sa va dea un diagnostic corect.
Va urez mult succes!