Jocurile Copilariei: Cat e ceasul, imparate? cu Printesa Urbana

„Imparate, luminate, cat e ceasul la cetate?” Daca si acum iti vine sa faci trei pasi de urias cand auzi intrebarea, inseamna ca esti in asentiment cu Printesa Urbana.

Cand era de-o schioapa, Ioana Chicet Macoveiciuc, cunoscuta si ca bloggerita Printesa Urbana, avea o gasca de vreo 30 de prieteni, toti de varste diferite. Cu totii se jucau impreuna in spatele blocului, dar nu erau intotdeauna de acord asupra jocului ales. Mai putin cand venea vorba de „Imparate, imparate”. Daca nu mai stii regulile, ti le amintim noi, impreuna cu Printesa Urbana, ca sa poti sa-l joci in familie sau sa il poti propune la o petrecere de copii.

Numar de jucatori: de la 3 in sus.

Ai nevoie de: buna dispozitie si chef de sarituri.

Cum se joaca:

Dintre jucatori, se alege cine va fi imparatul. Puteti folosi o numaratoare sau poti afla de la Printesa Urbana cum era ales imparatul in grupul ei.

Ceilalti jucatori se duc mai departe de imparat, la cativa metri si stau in picioare, la aceeasi distanta. Stabiliti impreuna unde sa fie linia de pornire a jucatorilor si unde sa fie linia la care ii asteapta imparatul.

Pe rand, fiecare copil intreaba: „Imparate, luminate, cat e ceasul la cetate?” Imparatul ii va raspunde fiecarui jucator imparte, dandu-i o comanda. Comenzile pot fi:

  • pasi de furnica – pui un picior in fata celuilalt;
  • pasi de urias – faci pasi cat mai mari;
  • mamaliga – o saritura invartita (poti sa incerci sa te invarti cat sa si avansezi putin);
  • pasi de pitic – avansezi stand pe vine;
  • pasi de peste – o saritura in fata.

Imparatul spune ce fel de pasi sa faca un jucator si cati.

Cine castiga:

Nu se castiga neaparat la acest joc. Primul care ajunge la imparat ii ia locul. Atentie! Este foarte posibil ca imparatul sa aiba favoriti in joc, asa ca se va produce un haos de toata frumusetea.

Vezi aici amintirea Printesei Urbane, legata de jocul „Cat e ceasul la cetate?”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s