Invata-ti copilul sa recicleze

Cand te-a vazut ultima oara copilul tau aruncand o hartie sau o sticla de plastic in recipientele special amenajate pentru fiecare deseu? Afla aici cum sa-ti inveti copilul sa recicleze!

Te intrebi, probabil, de ce reciclarea este atat de importanta ?

In primul rand pentru ca un obiect aruncat la gunoi dauneaza mediului inconjurator! Acelasi obiect, aruncat la gunoiul corect salveaza mediul inconjurator, dar mai ales salveaza sanatatea copilului tau.

Asta face EcoAtitudine! Ii invata pe copii sa arunce deseurile controlat.

Draga mama, sanatatea copilului tau este cu siguranta cel mai important lucru din viata ta. Asa cum ai grija sa-l duci la medic pentru vizita obisnuita ori pentru ca-l banuiesti de o banala raceala sau o afectiune mai grava, la fel iti poti transforma copilul intr-un mic ”Doctor” – ”Doctorul Pamantului”.

Explica-i copilului tau importanta acestei sortari a deseurilor dar mai mult lasa-l sa trateze mediul inconjurator. Ca doar este medic, nu?

Colectarea selectiva ar trebui sa inceapa cu fiecare dintre noi asa ca iti dau niste sfaturi usor de pus in practica pentru tine si copilul tau. Astfel, micutul tau va invata mai rapid de ce si cum sa recicleze

”Totul incepe de acasa” si tu iti poti improviza impreuna cu copilul tau propriile mici containare pentru colectare selectiva in felul urmator:

Folositi cate o cutie de carton pentru fiecare tip de material:

  • Una pentru ”Plastic si metal” ( galben), in care se arunca pungi, folii, cutii de iaurt, butelii de la produse cosmetice si de curatenie, fier, tabla, doze metalice s.a.
  • Una pentru ”Hartie si carton” (albastru) in care se arunca ziare, reviste, tiparituri, cutii de detergenti, de cereale etc.
  • Una pentru ”Sticla” (verde) in care se arunca obiectele din sticla, borcanele, s.a

Puteti sa va jucati impreuna si sa va distrati, personalizand ”cutiile”, desenand pe ele sau lipind abtibilduri haioase.

De fiecare data cand apare in casa un gunoi care se potriveste intr-una din aceste cutii, sa-l luati si sa-l puneti impreuna la cosul potrivit improvizat.

Atunci cand cutiile s-au umplut, ia-ti copilul de mana si, impreuna, duceti cutiile la cel mai apropiat container de colectare selectiva din zona in care locuiti.

Nu uita ca tu esti pentru copilul tau un exemplu si ce vede la tine o sa faca si el mai tarziu, asadar, profita oricand ai ocazia de faptul ca copilul este foarte receptiv si curios, mai ales la varsta prescolara, si explica-i celui mic unde se arunca gunoaiele si cum sa recicleze, cum si cand se colecteaza, unde se transporta si ce se intampla cu ele, ce inseamna biodegradabil, ce inseamna poluarea, si cum poate el sa fie responsabil fata de mediu, fie el urban sau nu.

Sanatatea copilului tau reprezinta o prioritate pentru tine asa cum sanatatea mediului inconjurator ar trebui sa reprezinte o obligatie pentru fiecare dintre noi.

In scolile romanesti, se desfasoara de cinci ani o campanie care-i invata pe copii ce sunt deseurile si cum pot fi acestea reciclate. Campania se numeste ”EcoAtitudine = Responsabilitate, Informatie, Actiune” si pune accentul pe colectarea selectiva a deseurilor, dar mai ales pe reciclarea lor.

Pentru a veni in ajutorul tau, iti propun sa intrii pe www.ecoatitudine.eu.

Articol scris de: EcoAtitudine.eu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s