Principalul motiv pentru care ne punem la mintea copiilor, ne asezam pe covor langa cei mici si intram in jocurile lor este pentru ca ne bucuram sa fim primiti in lumea lor, avand ocazia sa relationam la un nivel mult mai profund. Dar iata un alt motiv pentru importanta jocului in viata familiei. Descopera-l acum, la Meditatii pentru parinti.
„Jocul este pentru copii al treilea limbaj non-verbal”, explica Otilia Mantelers, specialist in parenting, mentionand ca atingerile si privirile sunt celelalte doua limbaje folosite de copii. Tot de la ea aflam ca, pana spre 10-12 ani, cei mici se folosesc in principal de aceste limbaje non-verbale. Iar ca parinti, trebuie sa stim cum sa le raspundem.
Dar de ce este nevoie ca parintii sa se joace? Nu este suficient ca cel mic sa se joace cu altii de varsta lui? Nu se inteleg ei mai bine intre ei, folosind acest limbaj?
Importanta jocului in familie vine din faptul ca acasa copilul poate sa incerce diverse roluri. Intre copiii de aceeasi varsta, de multe ori, jocurile sunt unele de putere – toti vor sa fie personajele principale si, cand nu se poate, unii au de suferit. Acasa insa, este alta poveste. Copilul poate dicta jocul cum isi doreste, iar parintele intra in lumea lui.
Mai multe despre importanta jocului intre parinti si copii poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.