Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Proiecte Culturale

Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Proiecte Culturale

Itsy Bitsy premiaza oamenii care s-au implicat cu multa energie, creativitate si dedicatie in dezvoltarea unor proiecte culturale de succes, in randul copiilor si parintilor.

Liderii anului 2017 in Proiecte Culturale sunt acei oameni care au oferit familiilor si mai multe motive de a petrece timp de calitate impreuna. Sunt oamenii care investesc in cultura si in arta, pentru a le oferi copiilor noi experiente educative, interactive si captivante. Iar castigatorii sunt:

Felicia Filip

Din iunie 2014, soprana Felicia Filip este directoarea Operei Comice pentru Copii. Sub conducerea ei, institutia a primit un nou suflu si a trecut printr-o revigorare din toate punctele de vedere, de la repertoriu, pana la evenimente si sediu.

Felicia Filip este cea care a transformat Opera Comica pentru Copii in locul preferat al familiilor din Bucuresti, care iubesc muzica, dansul, arta spectacolului pentru copii. In doar 3 ani de cand conduce aceasta institutie, programul Operei Comice pentru Copii a ajuns la sute de spectacole de opera, opereta, teatru, balet, pantomima, musicaluri, povesti simfonice si spectacole interactive, adresate atat copiilor, cat si parintilor.

Noi incercam sa facem cunoscut drumul spre sala de spectacol, spre sala de expozitie, spre sala de concert, spre sala de cinematograf. Incercam, de fiecare data, sa ii facem pe parinti sa inteleaga ca nu maturul este cel care educa copilul, ci copilul educa maturul.”

Adrian Gazdaru

Adrian Gazdaru, directorul Teatrului Excelsior din anul 2014, este lider in proiecte culturale pentru toate schimbarile pe care le-a inspirat in repertoriul teatrului. In salile teatrului condus de acest lider, copiii se intalnesc cu personaje clasice de poveste, dar si cu provocari de genul concursurilor de dramaturgie pentru adolescenti.

Tot Adrian Gazdaru sta in spatele Festivalului Vacanta de Vara cu Excelsior, care, de 3 editii, aduce filme din copilaria parintilor, jocurile si cantecele preferate de copiii de azi, in viata copiilor si parintilor din Bucuresti.

Un alt eveniment de prestigiu gazduit in anul 2017 de teatrul condus de Adrian Gazdaru este Gala Premiilor EXCELSIOR din 2017 a promovat tinerele talente si a oferit ocazia unei intalniri importante a profesionistilor din intreaga tara, membri ai grupurilor corale scolare. Evenimentul a pus in valoare personalitatea artistica a corurilor si calitatea interpretarii vocale a copiilor scolari si liceeni.

Mihai Mitrica, Vlad Ilicevici si Laurentiu Bratan

Ei sunt cei care au initiat si au dat viata sectiunii Minimest, din cadrul Festivalului de Film de Animatie Anim‘est, cel mai mare festival de film din Bucuresti si unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa.

Cele mai bune si cele mai asteptate filme de animatie pentru copii vin in fiecare an la Minimest, sectiunea speciala dedicata celor mai mici spectatori. Totodata, sectiunea le ofera celor mici sansa de a invata bazele animatiei, cu scopul de a-i face sa indrageasca si mai mult (daca se poate) aceasta arta.

Anim’est este singurul festival din Romania care propune filmul ce a obtinut Trofeul festivalului pe lista filmelor selectate pentru Premiile Oscar, la sectiunea scurtmetraj de animatie.

Carmen Lopazan si Claudiu Maier

In 2014, Carmen Lopazan si Claudiu Maier puneau bazele proiectului LittleImpro, prima trupa de teatru de improvizatie pentru copii din Romania.

Sub sloganul „Teatru de improvizatie pentru copii… si mici, si mari”, LittleImpro ii provoaca pe micutii spectatori sa creeze propriile scenete, folosindu-si creativitatea si descoperindu-si curajul. De la povesti rastalmacite, pana la cantece inventate pe loc, fiecare spectacol este construit in totalitate pornind de la ideile copiilor. Astfel, nicio reprezentatie nu se mai aseamana cu alta.

Spre deosebire de spectacolele de improvizatie pentru adulti, copiii au un curaj nebun, de imaginatie nu mai vorbesc. In momentul in care le ceri o sugestie, ei nu au limite. Povestile facute impreuna cu ei sunt mult mai provocatoare pentru noi decat cele create cu adultii. Ei sunt atat de prezenti si de vii, incat te obliga si pe tine sa fii la fel.”

La spectacolele LittleImpro, copiii sunt incurajati sa vorbeasca in public, sa fie creativi si sa isi foloseasca imaginatia intr-un mediu sigur si prietenos, care ii ajuta sa lege aceasta experienta de emotii pozitive, dezinhibante. In joaca, ei sunt motivati sa interactioneze in grup, sa lucreze in echipa, sa fie empatici si solidari. Crearea unei stari de buna dispozitie, intr-un context sigur si adecvat varstei lor, contribuie la dezvoltarea inteligentei lor emotionale. Expusi frecvent la astfel de stimuli, cei mici vor trata cu dezinvoltura situatii de viata care se dovedesc provocatoare chiar si pentru adulti.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s