Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Actiuni Caritabile

Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Actiuni Caritabile

Itsy Bitsy premiaza oamenii care au avut generozitatea si energia de a se implica in comunitate si in sprijinul semenilor, in actiuni de voluntariat in 2017.

Liderii in actiuni caritabile sunt cei care fac fapte bune fara sa astepte nimic in schimb, care misca muntii fara sa fie bombastici, carora le pasa de ceilalti aflati in nevoi, care le dau speranta intr-o societate mai buna celor din jurul lor. Acestia sunt oamenii care, prin diverse metode, le ofera viitoarelor generatii sansa la o viata mai frumoasa.

Cum de multe ori copiii sunt in centrul acestor actiuni, Itsy Bitsy FM ii felicita pe toti cei care fac lucruri marete pentru cei mai mici dintre noi. Iar castigatorii sunt:

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii si medic implicat de multi ani in sustinerea bolnavilor de cancer, a fondat MagiCAMP, locul unde vara sute de copii diagnosticati cu cancer vin sa indulceasca boala si sa se distreze in tabara, alaturi de oameni cu suflet mare. Acolo ajung micutii ce nu au fost niciodata plecati de acasa, in afara spitalului.

Vlad a inceput sa fie interesat de nevoile bolnavilor de cancer in momentul in care a vazut ca nu se gaseau medicamentele necesare in Romania. A creat o comunitate pe Facebook in acest sens, cu ajutorul careia a reusit sa aduca medicamente din strainatate, pentru peste 2.000 de pacienti romani.

In 2017, Vlad Voiculescu a inspirat mii de oameni sa sustina proiectul MagicHOME, un refugiu construit pentru parintii copiilor bolnavi de cancer. MagicHOME este o casa situata langa Institutul Clinic Fundeni, cu trei etaje, care are cate un apartament cu patru camere pe fiecare nivel, unde familiile pacientilor au la dispozitie strictul necesar pentru a ramane langa copiii lor. Campania a reusit sa stranga, in doar 23 de zile, 100.000 de SMS-uri de la oameni care au dorit sa doneze 2 euro pentru proiect.

Cristiana Ionescu

Cristiana Ionescu este o fosta avocata devenita fundraiser, care a renuntat la meseria ei pentru a lucra in beneficiul copiilor defavorizati, prin proiectul Edulier.

Edulier este un ONG care, inca de la infiintare, in 2010, a fost menit sa creeze o punte sociala intre familiile bogate si cele sarace, din judetul Ilfov, sa educe parintii spre toleranta si implicare si sa realizeze un grup de initiativa. Proiectul a inceput in comuna Corbeanca, prin ateiere extrascolare pentru copii. In prezent, Edulier numara o multime de proiecte in beneficiul comunitatii si copiilor, peste 10.000 de ore de voluntariat si mai mult de 1.000 de copii asistati, atat din Bucuresti si Ilfov, cat si din Dambovita, Giurgiu, Botosani si Teleorman.

Totodata, asociatia fondata de Cristiana Ionescu a deschis, in primavara anului 2016, primul centru din Romania pentru copiii cu dificultati de invatare (dislexie, discalculie, disgrafie). Centrul ofera metode de invatare alternativa, precum terapie cu animale, interactivitate digitala si terapia prin arta si muzica

Sunt mult mai castigata ca om din ceea ce fac acum, din faptul ca strang fonduri pentru organizatiile neguvernamentale, prin faptul că am atatia copii la Edulier, cred eu ca atat de putin cat pot eu sa fac, le pot schimba viata.”

Bogdan Tanasa

Bogdan Tanasa este ieseanul care a construit 15 case pentru familii nevoiase, mobilizand sute de mii de oameni pe Facebook. Bogdan a conceput un proiect umanitar unic in tara, Casa Share, prin care ii indeamna pe oameni sa doneze timp, bani, forta de munca sau materiale spre familiile ramase pe drumuri.

„Eu cred ca, atunci cand statul nu mai exista, noi, oamenii, trebuie sa ne implicam si sa aratam ca se poate si, incet-incet, schimbam lucruri.”

Mare parte din materialele de constructie sunt oferite de donatori, iar cei care lucreaza la case sunt voluntari. Asa a reusit Bogdan Tanasa sa construiasca de la zero 15 case.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s