Tot mai multi oameni, si in unele cazuri chiar si copii, se plang de dureri in zona ficatului. Ce cauzeaza un ficat obosit si cum il tratezi? Iata raspunsurile, la Traieste Sanatos cu Simona.
Ficat obosit: cauze
Problemele la ficat apar tot mai des, din cauza ca ducem un stil de viata agitat. Suntem stresati tot timpul, atat noi – la serviciu, cat si copiii – la scoala, nu respectam un program de masa, avem o alimentatie necorespunzatoare si nu ne odihnim suficient. Toate acestea slabesc intreg organismul si organele sale.
Si asa ajungem intr-un cerc vicios, in care avem un ficat obosit, care nu mai filtreaza corect toxinele si care, implicit, ne imbolnaveste si mai rau.
Ficat obosit: simptome
Simptomele sunt nespecifice: stare de oboseala, astenie, jena in partea dreapta, digestie dificila, senzatie de greata (uneori cu voma), dureri de cap, ameteli, gust neplacut in gura, un aspect nesanatos al pielii, urticarii. Insa, cu cat apar mai multe, cu atat mai sigur poti fi ca ai un ficat obosit.
Cum tratam ficatul obosit
Pentru tratarea afectiunii, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competente in apifitoterapie, recomanda ca prim pas o ecografie. Daca intr-adevar este vorba de un ficat obosit, este nevoie sa discuti cu un medic specialist, care sa iti recomande o dieta personalizata, cu plante si produse naturale, pentru detoxifierea si regenerarea ficatului.
Despre astfel de produse ne vorbeste dr. Ruxandra Constantina, la Traieste Sanatos cu Simona: