Scrierile vechi si urmele arheologice spun ca, inca din Antichitate, dulciurile isi aveau un loc precis pe lista preparatelor culinare. Cum aratau bomboanele persilor sau cele ale romanilor? Ne povesteste Zimitot mai multe despre primele drajeuri.
Dulciurile erau niste paste, turtite sau creme si nicidecum bomboane, asa cum sunt cunoscute astazi.
Vechii persi au descoperit cu 600 de ani i.H. dulceata „trestiei care da miere fara albine” – este vorba despre trestia de zahar pe care au cunoscut-o si folosit-o, tinand in mare secret metodele prin care scoteau sucul dulce din aceasta.
Se pare ca inventia primului drajeu ii apartine bucatarului roman Julius Dragatus. O legenda spune ca prin anul 177 i.H., el ar fi scapat din greseala niste migdale intr-un vas cu miere. Le-a scos de acolo si le-a uitat o vreme pe un platou, iar cand le-a gustat a ramas fermecat de amestecul delicios.
Ce taine mai ascund aceste bomboane in istoria lor?