Diferitele forme de alergii

Diferitele forme de alergii

Desi primavara este un sezon care favorizeaza alergiile, este important sa cunosti toate posibilele forme de alergii, cum le depistezi si ce tratamente exista.

La Traieste Sanatos cu Simona, dr. Ruxandra Constantina avertizeaza ca nu doar alergiile de primavara ar trebui sa ne ingrijoreze, ci sa fim atenti la orice posibil alergen.

Cum recunosti diversele forme de alergii? Medicul alergolog va face o serie de teste, pentru a putea determina la ce esti alergic si in ce circumstante. Iti va spune daca este vorba despre o alergie permanenta sau o alergie sezoniera si iti va putea recomanda un tratament.

Este recomandat sa faci aceste teste cat mai curand, pentru a fi pregatit in situatii care ar putea declansa vreo alergie. De aceea, este bine sa iti duci si copilul la medicul alergolog si sa tii cont de recomandarile sale.

Mai multe despre ce forme de alergii poti intalni, afli acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Care sunt principalele forme de alergii?

Cum spuneam mai sus, ne putem confrunta cu alergii permanente (la parul de pisica, la anumite alimente) sau cu alergii sezoniere (alergiile de primavara, declansate de polen, praf sau intepaturi de insecte). In acelasi timp, putem imparti alergiile pe fenomene:

  • respiratorii – rinite alergice – nas infundat sau care curge, mancarimi la nivelul nasului, stranuturi;
  • la nivelul ochilor – conjunctivite alergice – lacrimare, roseata, mancarimi;
  • la nivelul pielii – urticarie, bubite rosii si mancarimi;
  • digestive – colici, diaree, voma.

In ultima vreme, intalnim tot mai multi oameni polialergici (predispusi la mai multe alergii), iar varsta de la care se poate activa o alergie este tot mai mica.

Dr. Ruxandra Constantina avertizeaza ca sunt si factori care favorizeaza aparitia alergiilor, mai ales la copii, cum ar fi mediul poluat sau alimentele toxice. De asemenea, indiferent despre ce forme de alergii vorbim, stresul, surescitarea, oboseala pot accentua simptomele.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s